Tarif

Kuzu etini eşit boyutlarda kesin ve bir sos tenceresinde biraz sıvı yağla hafif kızartın. Dana eti suyunu, bira ve demi glace sosu ekleyin. İki saat süreyle, et yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.

Kök sebzeleri eşit boyutta küpler hâlinde kesin ve sos tenceresine ekleyin. Mercimek, balzamik sirke ve biraz dana eti suyu ekleyin. Yahninize sarımsak ve zencefil rendeleyin ve küçük parçalar hâlinde kesilmiş  sucukları ekleyin. Biraz garam masala ve kimyonla baharatlı bir tat katın. Sebzeler pişinceye kadar yahninizi ateşte bırakın. Smetana’yla servis edin.

Malzemeler

  • 1 kilogram kuzu eti
  • 1.5 litre organik dana eti suyu
  • 1 ölçü sıvı yağ
  • 350 mililitre organik siyah bira
  • 1.5 yemek kaşığı demi glace sos
  • 1 adet havuç
  • 150 gram şalgam
  • 150 gram yabani havuç
  • 180 gram kara mercimek
  • 4 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş sarımsak
  • 150 gram çiğ Kanada geyiği sucuğu
  • 1 tutam Garam Masala
  • 1 tutam kimyon
  • 1 miktar smetana veya ekşi krema

Benzer Tarifler