Glasgow Patates Ekmekleri

Glasgow Patates Ekmekleri

Tarif

Patatesleri 2,5 santimetre büyüklüğünde doğrayın. Kaynar suda yaklaşık 7 dakika ya da yumuşayana kadar pişirin. Süzdükten sonra soğumaya bırakın. Boş bir tencereye alın ve unu ekleyin. Hepsini birlikte ezin ama çok fazla karıştırmayın. Frenk soğanlarını ince ince kıyın, patateslere ekleyin. Birkaç yemek kaşığı tereyağını, kabartma tozunu da ilave ettikten sonra biraz daha ezin. İsterseniz karışıma bu aşamada peynir de rendeleyebilirsiniz. Nefis olur. Çeşnilendirin. Daha sonra elinizi kullanarak karışımı bir araya getirin. Bir tutam alın, tadına bakın, çeşnisini ayarlayın.

Sonra 4 top hâline getirin ve üstüne un serpin. Geniş bir tavayı orta ateşe koyun ve biraz zeytinyağı gezdirin. Patates toplarını tavaya koyun. Parti parti pişirmeniz de gerekebilir. Bastırarak düzleştirin. Yaklaşık 2 santimetre kalınlığında olmaları gerekiyor. Hemen hemen 10 dakika pişirin. Birkaç dakikada bir çevirin. Her iki tarafı da iyice kızarsın. Bu arada, yumurtaları biraz çırpın. Çeşnilendirin ve kenara koyun. Patates ekmekleriniz güzelce piştiğinde tabaklara paylaştırın. Tavayı ateşten alın ve bir parça tereyağı koyun. Kabarcıklar çıkarmaya başladığında yumurtaları dökün ve kısık ateşe alın. Çok sert bir şekilde karıştırmayın. Plastik bir spatula kullanarak yumurtanın pişen kısımlarını tavadan ayırın ki pişmemiş yumurta aşağıya doğru sızabilsin. Çok güzel bir doku elde edeceksiniz.

Güzel bir omlet yapmanın sırrı, pişmiş, ipeksi yumurtalarla pişmemiş kısımların mükemmel oranda olmasıdır. Bunu sağlamak için dörtte üçü piştikten sonra ocaktan almanız gerekir. Pişmeye devam edecektir. Bir kez daha karıştırdıktan sonra servise hazır demektir. Üstüne bir parça füme somon ve bir tutam su teresi yerleştirin. Biraz natürel sızma zeytinyağı gezdirin. Üstüne sıkabilmek için birkaç dilim limonla servis edin.

Malzemeler

  • 500 gram soyulmamış küçük patates
  • 100 gram un
  • 1 demet Frenk soğanı
  • 5 adet yumurta
  • 200 gram füme somon
  • 1 yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 ölçü tereyağı

Benzer Tarifler