Glütensiz Schiacciata

Glütensiz Schiacciata

Tarif

Mayayı suyla karıştırın ve köpüklenene kadar birkaç dakika bekletin.

Büyük bir kapta un, yağ, mayalı su ve yoğurdu karıştırın. Tüm malzemeleri kaba bir hamur haline gelene kadar bir kaşıkla iyice karıştırın. Bu tür unları ilk karıştırmaya başladığınızda hem çok yapışkan, hem pudralı gibi bir hisleri olur. Yoğurmaya başlayın. Birkaç dakika sonra kıvamı neredeyse buğday ununa benzeyecek. Tuz ekleyin ve pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun.

Yağlanmış bir kaba geri koyun ve kabuk oluşmasını önlemek için üstüne fazladan yağ gezdirin. Nemli bir mutfak havlusu ile üzerini örtün ve boyut olarak iki katına çıkana kadar ılık bir yerde 3-4 saat kabarmaya bırakın.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı koyun. Hamuru kaptan çıkarın ve iki parçaya ayırın. Ellerinizi kullanarak, her bir parçayı yaklaşık 2 cm kalınlığında biçimlendirin ve birbirinden uzakta tepsiye yerleştirin. Gerekirse iki tepsi kullanın. Bir mutfak havlusu ile örtün ve 45 dakika kabarmasını bekleyin. Bu arada fırını 220 C'ye açın.

Parmaklarınızla çukurlar oluşturun, sonra yağ gezdirin ve fazladan tuz serpin. Bir tanesinin üzerine salkım domates ve biber, diğerine ince dilimlenmiş patates, ançüez ve kekik yaprakları koyun (patatesleri az miktarda zeytinyağı ile karıştırın ve tuz ile baharatlayın). 20-25 dakika veya altın sarısı bir renk alana kadar pişirin.

Tepsiyi fırından çıkarın, patatesli schiacciata'yı taze kekik yaprakları ile, domatesli olanı ise taze rendelenmiş tuzlu ricotta ve bebek fesleğen ile süsleyin. Sıcak, ılık veya oda sıcaklığında servis yapın.

 

Malzemeler

Hamur için

  • 500 gr glütensiz ekmek unu
  • 7 gr kuru maya
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı (üstüne gezdirmek için fazladan)
  • 250 ml oda ısısında su
  • 125 gr süzme yoğurt
  • hamur için 2 yemek kaşığı tuz, bir de üzerine serpmek için fazladan

Üzeri için malzeme

  • gezdirmek için zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber
  • kekik yaprakları
  • bir salkım çeri domates
  • bir kaç ançüez
  • bir kaç acı biber
  • 1 orta boy patates, ince dilimlenmiş
  • rendelenmiş tuzlu ricotta (bir kaç yemek kaşığı)

Benzer Tarifler