Glütensiz Sucuklu Polentalı Yemeği

Glütensiz Sucuklu Polentalı Yemeği

Tarif

Zeytinyağını büyük, ağır tabanlı bir tencerede ısıtın. Sarımsak ekleyin ve 1 dakika boyunca veya kokusu çıkana kadar yüksek ateşte pişirin. Sucukları ve kaburgaları ekleyin ve her iki tarafını da iyice kızartın. Tavayı şarapla deglaze edin ve 1-2 dakika fokurdayana veya alkol buharlaşana kadar bekleyin.

Konserve domates, su, tuz ve defne yapraklarını ekleyin ve hafifçe kaynamaya bırakın. Baloncuklar çıkmaya başladığında ısıyı düşürün, bir kapakla örtün ve 21 / 2-3 saat boyunca veya sucuklar ve pastırmalar  ağızda erime kıvamına gelene kadar yavaşça pişirin. Kapağı kaldırın, ısıyı orta seviyeye getirin ve suyu biraz azaltmak için 10-15 dakika pişirin. Tadına bakın ve gerekirse tuz ekleyin.

Bu esnada polenta yapmak için, büyük bir tencere tuzlu suyu kaynama noktasına getirin. Polentayı yavaşça serperek ekleyin, topaklar oluşmasını önlemek için sürekli çırpın. Sıcaklığı düşürün ve 35-40 dakika pişirin, sık sık karıştırın, bunu hep aynı yönde yapın (kulağa tuhaf gelebilir). Tatlı ve ipeksi ve pütürlü olmadığı noktada  piştiğini anlıyorsunuz. Damak tadınıza göre tuz ekleyin ancak polentaların yakında sucuklu yemekle kaplanacağını unutmayın. Bu yüzden aşırıya kaçmamaya dikkat edin.

Servis için, polentayı büyük bir ahşap tahtaya veya büyük bir tabağa (veya tercih edilirse ayrı ayrı tabaklara) sosu güvenli bir şekilde tutması için daha kalın bir dış kenar oluşturmaya çalışarak yayın. Polentalı tabanının üzerine eşit olarak yayarak yemeği üstüne dökün. Parmesan ve karabiberi üstüne serpin, ardından misafirlerinizi çatallarla donatın ve tahtanın üzerinden sıcak yiyin. Görgü kurallarını boşverebilirsiniz.

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak, kabuğu üstünde, bıçağın sırtıyla ezilmiş
  • 10-12 sucuk, 3cm’lik parçalara kesilmiş
  • 10-12 kaburga
  • 150 ml kırmızı şarap
  • 800 g konserve domates
  • 400 ml su
  • 2–3 tatlı kaşığı yaprak tuz
  • 1–2 defne yaprağı
  • taze rendelenmiş parmesan peyniri, servis için
  • taze çekilmiş karabiber

Polenta

  • 3 litre su
  • yaprak tuzu
  • 500 g iri taneli polenta

 

Benzer Tarifler