Tarif

Bıçak yardımıyla domateslerin üstünü çarpı şeklinde kesip üst kısmını alın. Domatesleri kaynar suda 10 saniye beklettikten sonra soğuk suda soğutun. Derisini soyun. Papayayı soyup ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın. Mangoyu soyup çekirdeğinin etrafındaki kısmı alın. Biberi ikiye kesip tohumlarını temizleyin. Soğanı soyun. Avokadoyu ikiye bölün, kabuğunu soyup çekirdeğini çıkarın. Her şeyi küçük küpler hâlinde doğrayın. Hepsini yavaş yavaş karıştırın. Kişnişi kıyın. Hindistan cevizi sütünü, çili sosunu ve kişnişi karıştırın. Salataya sosunu dökün. Hindistan cevizini ikiye bölüp salatayı içine koyun. Hindistan cevizlerini bir tabakta, tuz öbeklerinin üstünde servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 1 adet papaya
  • 1 adet mango
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet avokado
  • 1 adet küçük Hindistan cevizi

Sos için:

  • 1 demet kişniş
  • 100 mililitre Hindistan cevizi sütü
  • 1 ölçü tatlı çili sos

Benzer Tarifler