Hazırlanış

Bademli kurabiye:

Bademleri mutfak robotunda çekin. Şeker ve yumurta akını bademlere ekleyin. Bu karışımı bir krema torbasına doldurun. Bir fırın tepsisinin üstüne küçük bezeler hâlinde sıkın. Üstüne şeker serpip oda sıcaklığında 12 saat kurumaya bırakın.

Fırını önceden 220 dereceye ısıtın.

Dört parmağınızla bezelerin üstüne bastırıp hamuru çatlatın.

Bezeleri dört dakika fırında pişirip soğumaya bırakın. Krema:

Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölüp özünü çıkarın. Süt, vanilya baklası, içi boşaltılmış vanilya çubuğu ve şekerin yarısını kaynatın.

Yumurta sarılarını kalan şekerle karıştırıp içine unu ekleyin. Sütlü karışımın bir kısmını yumurtayla karıştırıp tamamını tencereye boşaltın. İyice karıştırıp vanilya çubuklarını içinden çıkarın. Kremayı kısık ateşte kaynatın. Karışımı bir kaseye boşaltın, üstünü kapatıp soğumaya bırakın. Te

Malzemeler

Bademli kurabiye için:

  • 200 gram badem
  • 10 adet kabuklu badem
  • 500 gram şeker
  • 3 adet yumurta beyazı

Krema için:

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 250 mililitre süt
  • 75 gram şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Tereyağlı krema için:

  • 250 gram yumuşak tereyağı
  • 60 gram pudra şekeri
  • 250 gram krema
  • 1 miktar grappa

Süsleme için:

  • 200 gram bitter çikolata

Benzer Tarifler