Guacamole Soslu Sebze Fajita

Guacamole Soslu Sebze Fajita

Hazırlanış

Hazırlık:
Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Sebze fajita:
• Kabağı yıkayın, boylamasına kesip şeritler hâlinde doğrayın.
• Biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini ayırıp şeritler hâlinde doğrayın.
• Mısır tanelerini koçandan ayırın.
• Barbunyaları yıkayıp suyunu süzün.
• Soğanı soyup doğrayın.
• Sarımsağı soyup doğrayın.
• Bir tavada yağı kızdırıp soğan ve sarımsakları kavurun.
• Kabak ve biber şeritlerini yüksek ateşte 3 dakika boyunca, yumuşayana dek kavurun.
• Mısır tanelerini ekleyin.
• 5 dakika daha kavurun.
• Barbunyaları ekleyin.
• Taze çekilmiş karabiber, kimyon ve Tabasco sosu ekleyin.
• Bir fırın tepsisine fırın kağıdı yayın.
• Sebze karışımını tortilla’ların üstüne yayın ve kapattığınız kısımları aşağı gelecek şekilde tepsiye koyun.
• Üstlerine peynir serpin.
• Peynir eriyene dek, 5 dakika kadar fırında pişi

Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 400 gram barbunya
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 koçan mısır
  • 1 miktar Tabasco sosu
  • 1 miktar kimyon
  • 8 parça tortilla
  • 100 gram eski peynir

Guacamole için

  • 2 adet olgun avokado
  • 1 adet domates
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 adet misket limonu
  • 125 mililitre ekşi krema
  • 1 miktar kişniş
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler