Guacamole Soslu Sebze Fajita

Guacamole Soslu Sebze Fajita

Tarif

Hazırlık:

Fırını önceden 200 derecede ısıtın.

 

Sebze fajita:

  • Kabağı yıkayın, boylamasına kesip şeritler hâlinde doğrayın.
  • Biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini ayırıp şeritler hâlinde doğrayın.
  • Mısır tanelerini koçandan ayırın.
  • Barbunyaları yıkayıp suyunu süzün.
  • Soğanı soyup doğrayın.
  • Sarımsağı soyup doğrayın.
  • Bir tavada yağı kızdırıp soğan ve sarımsakları kavurun.
  • Kabak ve biber şeritlerini yüksek ateşte 3 dakika boyunca, yumuşayana dek kavurun.
  • Mısır tanelerini ekleyin.
  • 5 dakika daha kavurun.
  • Barbunyaları ekleyin.
  • Taze çekilmiş karabiber, kimyon ve Tabasco sosu ekleyin.
  • Bir fırın tepsisine fırın kağıdı yayın.
  • Sebze karışımını tortilla’ların üstüne yayın ve kapattığınız kısımları aşağı gelecek şekilde tepsiye koyun.
  • Üstlerine peynir serpin.
  • Peynir eriyene dek, 5 dakika kadar fırında pişirin.

 

Guacamole sosu:

  • Avokadoları soyup çekirdeğini çıkarın.
  • Etli kısmını bir çatalla ezin.
  • Domatesleri yıkayın, dörde bölün ve çekirdeklerini ayıklayın.
  • Küp küp doğrayın.
  • Misket limonunu ikiye bölüp suyunu sıkın.
  • Doğranmış domatesleri ve 1 misket limonunun suyunu avokadolarla karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.

 

  • Ekşi kremayı kişniş ve bir dilim misket limonuyla süsleyerek ayrı bir şekilde servis edin.

Malzemeler

 

  • 1 adet kabak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 400 gram barbunya
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 koçan mısır
  • 1 miktar Tabasco sosu
  • 1 miktar kimyon
  • 8 parça tortilla
  • 100 gram eski peynir

Guacamole için

  • 2 adet olgun avokado
  • 1 adet domates
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 adet misket limonu
  • 125 mililitre ekşi krema
  • 1 miktar kişniş
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler