İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Guacamole Soslu Sebze Fajita

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Hazırlık:
    Fırını önceden 200 derecede ısıtın.
  2. Prev2/3Next

    Sebze fajita:
    • Kabağı yıkayın, boylamasına kesip şeritler hâlinde doğrayın.
    • Biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini ayırıp şeritler hâlinde doğrayın.
    • Mısır tanelerini koçandan ayırın.
    • Barbunyaları yıkayıp suyunu süzün.
    • Soğanı soyup doğrayın.
    • Sarımsağı soyup doğrayın.
    • Bir tavada yağı kızdırıp soğan ve sarımsakları kavurun.
    • Kabak ve biber şeritlerini yüksek ateşte 3 dakika boyunca, yumuşayana dek kavurun.
    • Mısır tanelerini ekleyin.
    • 5 dakika daha kavurun.
    • Barbunyaları ekleyin.
    • Taze çekilmiş karabiber, kimyon ve Tabasco sosu ekleyin.
    • Bir fırın tepsisine fırın kağıdı yayın.
    • Sebze karışımını tortilla’ların üstüne yayın ve kapattığınız kısımları aşağı gelecek şekilde tepsiye koyun.
    • Üstlerine peynir serpin.
    • Peynir eriyene dek, 5 dakika kadar fırında pişirin.
  3. Prev3/3Next

    Guacamole sosu:
    • Avokadoları soyup çekirdeğini çıkarın.
    • Etli kısmını bir çatalla ezin.
    • Domatesleri yıkayın, dörde bölün ve çekirdeklerini ayıklayın.
    • Küp küp doğrayın.
    • Misket limonunu ikiye bölüp suyunu sıkın.
    • Doğranmış domatesleri ve 1 misket limonunun suyunu avokadolarla karıştırın.
    • Tuz ve karabiber ekleyin.
    • Ekşi kremayı kişniş ve bir dilim misket limonuyla süsleyerek ayrı bir şekilde servis edin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen