Tarif

Hazırlanışı:

1 bardak sütü küçük bir tencerede ısıtın.  İçine yarım soğan, birer çay kaşığı tuz ile tane karabiber ve 2 dal kekik ekleyin. Sütü iyice ısıtıp ardından bir tepsiye süzün. Soğuyup yoğurt mayalama sıcaklığına gelince 1 yaprak güllacı ıslatıyorum. Bu sıcaklığı şöyle anlayabilirsiniz, serçe parmağınızı süte daldırıp 5-10 saniye sonra elinizi çekmek istiyorsanız doğru sıcaklıktasınız. Yumuşayan güllacı 4 tarafından ortaya katlayın. İçine 1 dilim çemenli pastırmayı, 2 ince dilim kaşar peyniri,  2 dilim domates, küp küp kesilmiş yarım köy biberini, tekrar 1 dilim pastırmayı ve 2 dilim kaşar peyniri koyun. Üzerine 1 dal kekiğin yapraklarını koyun. Önce uzun kenarlarını ortaya kapatın. Diğer iki kenarı da zarf gibi katlayıp böreği kapatın. Kızgın yağda altın sarısı olana dek pişirin. Baştan aşağı çıtırtı cenneti paçanga böreğiniz emrinize amade.

 

Malzemeler

Malzemeler:

2 yaprak güllaç

1 adet köy biberi

4 dilim domates

4 dilim çemenli pastırma

8 dilim kaşar

1 su bardağı süt

4 dal taze kekik

½ adet soğan

1 çay kaşığı tane karabiber

1 çay kaşığı tuz

Benzer Tarifler