İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Güllü Mandalina Şerbeti

Oylama 0/5

Gül yapraklarını saplarından ayırın. Orta kurumuş kısımlarını kullanmayın. Bu şerbet için 1 küçük doluca kase (yaklaşık 50 gr) gül yaprağı yeterli olacaktır

Ayıklanan gül yapraklarını tencerenin içine koyun, toz şeker ve 2 su bardağı mandalina suyunu ekleyip karışımı güzelce karıştırın. İçine yeşil mandalinanın kabuğunu da rendeleyin.

Karışımı 20-25 dakika kadar kaynamaya bırakın.

Derince bir kasenin üzerine süzgeci yerleştirip kaynayan şerbeti süzün.

Süzülen şerbeti sürahinin içine alıp üzerine geri kalan 3 su bardağı mandalina suyunu ekleyin. Şerbeti dolaba kaldırıp soğutun.

Soğuyan şerbeti servis edin. 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Maksut Aşkar