Tarif

Gül yapraklarını saplarından ayırın. Orta kurumuş kısımlarını kullanmayın. Bu şerbet için 1 küçük doluca kase (yaklaşık 50 gr) gül yaprağı yeterli olacaktır

Ayıklanan gül yapraklarını tencerenin içine koyun, toz şeker ve 2 su bardağı mandalina suyunu ekleyip karışımı güzelce karıştırın. İçine yeşil mandalinanın kabuğunu da rendeleyin.

Karışımı 20-25 dakika kadar kaynamaya bırakın.

Derince bir kasenin üzerine süzgeci yerleştirip kaynayan şerbeti süzün.

Süzülen şerbeti sürahinin içine alıp üzerine geri kalan 3 su bardağı mandalina suyunu ekleyin. Şerbeti dolaba kaldırıp soğutun.

Soğuyan şerbeti servis edin. 

Malzemeler

  • 1 kase gül yaprağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı mandalina suyu
  • 1 adet yeşil mandalina

Benzer Tarifler