Tarif
Gül yapraklarını saplarından ayırın. Orta kurumuş kısımlarını kullanmayın. Bu şerbet için 1 küçük doluca kase (yaklaşık 50 gr) gül yaprağı yeterli olacaktır
Ayıklanan gül yapraklarını tencerenin içine koyun, toz şeker ve 2 su bardağı mandalina suyunu ekleyip karışımı güzelce karıştırın. İçine yeşil mandalinanın kabuğunu da rendeleyin.
Karışımı 20-25 dakika kadar kaynamaya bırakın.
Derince bir kasenin üzerine süzgeci yerleştirip kaynayan şerbeti süzün.
Süzülen şerbeti sürahinin içine alıp üzerine geri kalan 3 su bardağı mandalina suyunu ekleyin. Şerbeti dolaba kaldırıp soğutun.
Soğuyan şerbeti servis edin.
Malzemeler
- 1 kase gül yaprağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı mandalina suyu
- 1 adet yeşil mandalina