Tarif

Soğanları tereyağında soteleyin. Balık suyunu, karabiberleri ve defne yaprağını ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar yavaş yavaş kaynatın. Küp şeklinde doğranmış patatesleri, havuçları ve yaban havuçlarını ekleyin. Bütün sebzeler pişene kadar kaynatın. Kremayı ekleyin ve tuz, karabiber ve şekerle tatlandırın. Sebzeler olana ve çorbanın kıvamı yoğunlaşana kadar kaynatmaya devam edin.

Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve küp şeklinde kestiğiniz somonları ekleyin. Tencere ocağın üstünde olmasa bile somonlar çorbanın sıcaklığı ile pişecektir.

Son olarak, doğranmış dereotunu ve somon balığı yumurtalarını ekleyin. Kerevit kuyrukları birkaç saniyede piştiğinden, en son onları ekleyebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 litre balık suyu
  • 8 adet çekilmemiş karabiber tanesi
  • 2 adet defne yaprağı
  • 300 gram patates
  • 100 gram havuç
  • 100 gram yabani havuç
  • 400 mililitre krema
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 300 gram somon balığı

Süslemek için:

  • 1 adet kerevit kuyruğu
  • 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
  • 1 miktar somon yumurtası

Benzer Tarifler