İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Güveç Tabakta Portakallı Levrek

Oylama 0/5

Portakalın kabuklarını soyun ve iç kısmını beyaz damarlı yerlerinden keserek segmentlerine ayırın. Segmentleri bir kaseye koyun ve portakalın geri kalan posa kısmının suyunu üzerlerine sıkın.

Kılçıksız, derisiz levrek filetolarını kabaca büyük parçalara kesin ve kasedeki portakalların üzerine ekleyin.

Üzerlerine tuz, karabiber ekleyin ve tarçın çubuğundan rendeleyin. Karanfilleri ve kuru defneyaprağını ilave edin. Zeytinyağını da ekleyin. Karıştırın.

Güveç tabağının içerisine zeytinyağını dökün ve peçete yardımıyla dağıtın. Biraz da tuz serpiştirin.

Portakallı balık karışımını güvece koyun ve üzerine karabiber serpin.

Güvecin üzerini aliminyum folyo ile kapatın ve önceden 200 C ye ısıtılmış fırında 5-10 dakika üzeri kapalı biçimde pişirin. En son üzerini açın ve 5-10 dakika da üzeri açık şekilde pişirin. (toplamda pişme süresi 15-20 dk sürmeli)

Güveci fırından çıkartın ve üzerine küçük bir limon parçasının suyundan gezdirerek servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza