Tarif

Bir gece önceden ıslanmış 1 su bardağı nohudu tencereye koyup üzerine üstünü geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayana dek haşlayın.

Tavayı ocağa koyup içine biraz zeytinyağı dökün ve ısınmaya bırakın.

Düz bir tabağın içine bolca un döküp kuzu kaburgaları bu una iyice bulayın. Üzerlerine tuz, toz kırmızı biber ve kuru kekik atın.

Isınan tavaya etleri koyup çevirerek etrafları renk alıncaya dek mühürleyin.

Kuru patlıcanları dört parçaya kesin ve yumuşamaları için içi su dolu bir kaseye koyun.

Patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın, üzerlerine kararmamaları için üzüm sirkesi döküp elinizle karıştırın.

 Arpacık soğanların ve sarımsakların kabuklarını soyup, sarımsakları ince doğrayın. Arpacık soğanları bütün halde bırakın.

Mühürlenen etleri tabağa alıp, tavanın içine patates ve arpacık soğanları atıp karıştırarak çok az pişirin. Malzemelerin hepsi fırına gireceği için tamamen pişmeleri gerekmez.

Güvecin içine mühürlenen kaburgaların yarısını yerleştirip, üzerine haşlanmış nohudu dökün ve sarımsak ile kurutulmuş kırmızı biberleri serpin.

Taze kekikleri kabaca doğrayın, 1 dal biberiyenin yapraklarını ayıklayın ve defne yaprağıyla beraber güvecin içine yerleştirin. Domates ve biber salçasın da koyun. Tavadaki patates ve arpacık soğanları da güvecin içine döküp, suda yumuşamış kuru patlıcanları elinizle altlara doğru da ittirerek yerleştirin.

En üste kalan kaburgaları da koyduktan sonra, çili biberleri kabaca doğrayıp kalan 1 dal biberiye yaprakları ile beraber üzerlerine koyun. Üzerlerine 2,5 su bardağı et suyunu döküp karabiber serpin.

Güvecin kapağını aliminyum folyo ile kaplayıp, güvecin üzerine kapatın ve 130 dereceye ısıtılmış fırına atıp 5 saat yavaş yavaş pişirin.

Pişen yemeği fırından alıp kapağını açın. Yemeği servislik orta ya da küçük boy güveç kaplarına porsiyonlayıp, bu kapların üzerini milföy hamuru ile, hiç boşluk kalmayacak şekilde sıkıca örterek kapatın.

Yumurtayı bir kaseye kırıp çırpın ve milföy hamurlarının üzerine sürüp güveçleri tekrar 200 derecelik fırına atıp, milföy hamuru kabarıp renk alıncaya dek yaklaşık 10 dakika daha pişirin.

Pişen yemeği fırından alıp servis edin.

Malzemeler

  • 500 gram kuzu kaburga
  • 1 miktar un
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 tutam kuru kekik
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 6 adet kuru patlıcan
  • 1 adet patates
  • 20 adet arpacık soğanı
  • 1 su bardağı nohut
  • 5 diş sarımsak
  • 10 adet kurutulmuş kırmızı biber
  • 6 dal taze kekik
  • 2 dal biberiye
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet çili biberi
  • 2.5 su bardağı et suyu

Üzeri için:

  • 16 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta

Benzer Tarifler