Tarif

Bir gece önceden ıslatılmış fasulyeleri tencereye konmuş su ile kapağı kapalı halde kaynamaya bırakın. Tereyağını ayrı bir tencerede eritin. Eti eriyen yağa ilave edin. Yavaşça kavurun. Soğanların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde (piyaz) doğrayın ve ete ekleyin, karıştırın. Üzerine etlerin üstünü örtecek kadar et suyu ilave edin ve kapağı kapalı 5-10 dk kaynamaya bırakın. Salçayı etin içine ilave edip güzelce karıştırın. Tekrar kapağını kapatın. Haşlanan fasulyeleri süzüp etlere ilave edin. 1 su bardağı kadar daha et suyu ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber, kimyon ekleyin.

Fasulyeyi güvece yerleştirin ve kapağı kapalı şekilde 180 derecelik fırında 30-40 dakika pişirin.

Piştikten sonra tabağa alarak servis edin.

Malzemeler

  • 1 litre su
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 250 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet orta boy soğan
  • 1 ölçü et suyu
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon

Benzer Tarifler