İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Güveçte Kuru Fasulye

Oylama 0/5
Bir gece önceden ıslatılmış fasulyeleri tencereye konmuş su ile kapağı kapalı halde kaynamaya bırakın. Tereyağını ayrı bir tencerede eritin. Eti eriyen yağa ilave edin. Yavaşça kavurun. Soğanların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde (piyaz) doğrayın ve ete ekleyin, karıştırın. Üzerine etlerin üstünü örtecek kadar et suyu ilave edin ve kapağı kapalı 5-10 dk kaynamaya bırakın. Salçayı etin içine ilave edip güzelce karıştırın. Tekrar kapağını kapatın. Haşlanan fasulyeleri süzüp etlere ilave edin. 1 su bardağı kadar daha et suyu ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber, kimyon ekleyin.

Fasulyeyi güvece yerleştirin ve kapağı kapalı şekilde 180 derecelik fırında 30-40 dakika pişirin.

Piştikten sonra tabağa alarak servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar