Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Salı 10 Aralık saat 18:30 | Çarşamba 11 Aralık saat 09:45

Tarif

Kemiklere tuz ve karabiber ekleyip sadeyağ ile iyice mühürlenir. Ardından Arpacık soğan ya da yazlık soğan zeytinyağında karamelize olana kadar sotelenir. İçine domates salçası, tatlı ve acı biber salçası konarak iyiyce kavrulur. Üstüne domates rendesi eklenir. Sonra şeker fasülyeleri eklenir. Üzerini geçecek kadar et suyu ya da normal su eklenir. Fasülyeler pişince, üzerine kağıt konularak pişirmeye bırakılır. Halka halka kesilmiş kırmızı patates ya da taze patates eklenip 20 dakika daha pişirilir.

Malzemeler

  • Kuzu omurga kemiği
  • Arpacık soğan ya da yazlık soğan
  • Domates salçası
  • Domates rende
  • Tatlı ve acı Biber salçası
  • Taze Şeker fasulye veya fermante edilmiş fasülye
  • Kırmızı patates ya da taze patates
  • Et suyu
  • Sadeyağ

Benzer Tarifler