İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Hamsi Mücver

Oylama 0/5

Hamsileri çukurca düz zeminli bir kaba koyup üzerine mısır ununu serperek dökün. Tuz, karabiber de serpiştirin. Mısır unuyla balıkların iyice karışmasını sağlayın.

Dereotlarını incecik kıyın. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını da dereotunun içine ekleyip incecik kıyın.

Arpacık soğanı ortadan ikiye kesip küçük küçük doğrayın. Maydanoz ve dereotunun içine ekleyip hepsini beraber kıyın. İsterseniz bu işlemi mutfak robotunda da yapabilirsiniz. Ancak çok fazla püre olacaktır.

Taze soğanı da incecik kıyıp ot karışımına ekleyip tekrar hep beraber kıyın. Karışımı derince bir kaba aktarın.

Kaseye koyduğunuz karışık otların üzerine yumurtaları kırın. Tuz, karabiber ve paprikayı ekleyin.

Sos için kornişon turşuları ortadan ikiye kesip kabaca küçük parçalara doğrayın.

Süzme yoğurdu çukur bir kaseye koyun, içine kremayı ekleyip karıştırın. İçerisine doğranan turşuları ekleyip hardalı da ilave edin ve tekrar karıştırın. Tuz, karabiber, paprika ekleyip karıştırın.

Tavayı, tavanın altını kaplayacak kadar zeytinyağı döküp ısıtın.

Mısır ununa bulanmış balıkları otlu yumurtalı karışıma atıp iyice bulayın ve ısınmış yağda çevirerek altın sarısı oluncaya kadar kızartın.

Kızaran balıkları fazla yağını bırakması için üzerine havlu peçete serilmiş tabağa çıkartın.

Hazırlanan yoğurtlu sosu servis tabağına koyun. Üzerine renk vermesi için biraz nar ekşisi gezdirin. Birkaç yaprak taze nane ile süsleyin. Fazla yağı süzülen hamsi mücverleri de tabağa dizin. Üzerine çok az paprika serpiştirin. Sıcak servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Gabriele Sponza