Tarif

Hamsileri çukurca düz zeminli bir kaba koyup üzerine mısır ununu serperek dökün. Tuz, karabiber de serpiştirin. Mısır unuyla balıkların iyice karışmasını sağlayın.

Dereotlarını incecik kıyın. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını da dereotunun içine ekleyip incecik kıyın.

Arpacık soğanı ortadan ikiye kesip küçük küçük doğrayın. Maydanoz ve dereotunun içine ekleyip hepsini beraber kıyın. İsterseniz bu işlemi mutfak robotunda da yapabilirsiniz. Ancak çok fazla püre olacaktır.

Taze soğanı da incecik kıyıp ot karışımına ekleyip tekrar hep beraber kıyın. Karışımı derince bir kaba aktarın.

Kaseye koyduğunuz karışık otların üzerine yumurtaları kırın. Tuz, karabiber ve paprikayı ekleyin.

Sos için kornişon turşuları ortadan ikiye kesip kabaca küçük parçalara doğrayın.

Süzme yoğurdu çukur bir kaseye koyun, içine kremayı ekleyip karıştırın. İçerisine doğranan turşuları ekleyip hardalı da ilave edin ve tekrar karıştırın. Tuz, karabiber, paprika ekleyip karıştırın.

Tavayı, tavanın altını kaplayacak kadar zeytinyağı döküp ısıtın.

Mısır ununa bulanmış balıkları otlu yumurtalı karışıma atıp iyice bulayın ve ısınmış yağda çevirerek altın sarısı oluncaya kadar kızartın.

Kızaran balıkları fazla yağını bırakması için üzerine havlu peçete serilmiş tabağa çıkartın.

Hazırlanan yoğurtlu sosu servis tabağına koyun. Üzerine renk vermesi için biraz nar ekşisi gezdirin. Birkaç yaprak taze nane ile süsleyin. Fazla yağı süzülen hamsi mücverleri de tabağa dizin. Üzerine çok az paprika serpiştirin. Sıcak servis edin.

Malzemeler

  • 250 gram kafası ve içi temizlenmiş hamsi
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 yarım demet dereotu
  • 1 yarım demet maydanoz
  • 1 adet arpacık soğanı
  • 1 adet taze soğan
  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam tatlı toz kırmızı biber
  • 1 ölçü riviera zeytinyağı

Sos için:

  • 4 adet kornişon turşu
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardalı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tatlı toz kırmızı biber

Süslemek için:

  • 4 yaprak taze nane
  • 1 ölçü nar ekşisi

Benzer Tarifler