Hardallı Pirzola ile Patates ve Elma Yahnisi

Hardallı Pirzola ile Patates ve Elma Yahnisi

Hazırlanış

Patatesler için bir tencerede su kaynatıp tuz ekleyin.  Patates ve elmaların pişirilmesi:
• Patatesleri soyup dörde bölün.
• Patatesleri yaklaşık 15 dakika haşlayın.
• Tatlı elmaları soyup dörde bölün. Çekirdeklerini çıkarın.
• Son 5 dakikada elma dilimlerini patateslerin yanına ekleyin. Elmaları yumuşayana kadar pişirin. Pirzolalar:
• Pirzolaların kenarlarına kesik atın.
• Üstlerine hardal sürüp tuz ve karabiberle tatlandırın.
• Bir tavada yağ ısıtıp pirzolaları her iki tarafını da çevirecek şekilde yaklaşık 6 dakika kızartın.
• Pirzolaları tavadan alıp alüminyum folyo kaplı bir tabakta dinlendirin.
• İçinde pişirme suyu olan tavayı, soğanları pişirmek için tekrar ocağa koyun. Soğanlı Et Suyu yapımı:
• Soğanları soyup ikiye kesin.
• Soğanları yarım halkalar hâlinde doğrayın.
• Soğanları pişirme suyuna ekleyip karıştırın.
• Kahverengileşip yumuşayana kadar 5

Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 4 adet tatlı elma
  • 4 parça pirzola
  • 2 yemek kaşığı taneli hardal
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 2 adet soğan
  • 2 adet ekşi elma
  • 1 miktar yeşillik
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler