Hardallı Pirzola ile Patates ve Elma Yahnisi

Hardallı Pirzola ile Patates ve Elma Yahnisi

Tarif

Hazırlık:

  •  Patatesler için bir tencerede su kaynatıp tuz ekleyin.

    Patates ve elmaların pişirilmesi:
  •  Patatesleri soyup dörde bölün.
  • Patatesleri yaklaşık 15 dakika haşlayın.
  • Tatlı elmaları soyup dörde bölün. Çekirdeklerini çıkarın.
  • Son 5 dakikada elma dilimlerini patateslerin yanına ekleyin. Elmaları yumuşayana kadar pişirin.

    Pirzolalar:
  • Pirzolaların kenarlarına kesik atın.
  • Üstlerine hardal sürüp tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Bir tavada yağ ısıtıp pirzolaları her iki tarafını da çevirecek şekilde yaklaşık 6 dakika kızartın.
  • Pirzolaları tavadan alıp alüminyum folyo kaplı bir tabakta dinlendirin.
  • İçinde pişirme suyu olan tavayı, soğanları pişirmek için tekrar ocağa koyun.

    Soğanlı Et Suyu yapımı:
  • Soğanları soyup ikiye kesin.
  • Soğanları yarım halkalar hâlinde doğrayın.
  • Soğanları pişirme suyuna ekleyip karıştırın.
  • Kahverengileşip yumuşayana kadar 5 dakika pişirin. Sonlara doğru biraz su ekleyebilirsiniz.

    Renkli bir son dokunuş:
  •  Patateslerin ve elmaların suyunu süzüp ezin.
  • 2 ekşi elmayı soymadan, incecik rendeleyip yahniye karıştırın.
  • Yeşillikle servis edin.

Malzemeler

 

  • 1 kg patates
  • 4 adet tatlı elma
  • 4 parça pirzola
  • 2 yemek kaşığı taneli hardal
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 2 adet soğan
  • 2 adet ekşi elma
  • 1 miktar yeşillik
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler