İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Haşhaşlı Et ve Kıymalı Nacho

Oylama 0/5

Yeşil, sarı, kırmızı dolmalık biberlerin sap kısımlarını ve çekirdeklerini temizleyip biberleri şerit şerit kesin.

Cipsleri fırın tepsisinin ortasına yayarak koyun.

Tavayı ocağa koyup ısıtın ve içine biraz zeytinyağı ekleyin. Biberleri tavada tam pişirmeden sadece ısıyı almaları için kısa bir süre soteleyin.

Fırını 200 dereceye ısıtın.

Biberleri fırın tepsisine yerleştirdiğiniz cipslerin üzerine yerleştirin.

Kırmızı soğanı yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. Biberlerin üzerine koyun.

Üzerlerine eski kaşarın yarısını rendeleyin.

Kıymayı biberleri sotelediğiniz tavada karıştırarak pişirin. Üzerine tuz, karabiber serpiştirin.

Kıyma pişince üzerine doğranmış domatesi ekleyip beraberce pişirin ve domatesli kıymayı da fırın tepsisindeki malzemelerin üzerine yerleştirin.

Üzerlerine Meksika fasulyesini koyup jalapeno biberlerini yerleştirin, eski kaşarın geri kalanını da rendeleyip fırına verin. Peynir eriyene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.

Ayrı bir tavayı ateşe koyup ısıtın.

Dana bonfileyi önce ince dilimlere sonra da kuşbaşı gibi küplere kesin.

Biberiyenin yapraklarını dallarından ayırın.

Sarımsağın kabuklarını soymadan bıçağın düz yüzüyle hafifçe ezin.

Sıcak tavanın içine zeytinyağı koyup sarımsağı ekleyin. Sarımsağı yağda biraz çevirdikten sonra tavadan çıkartın.

İyice ısınmış tavada, sarımsak aromalı zeytinyağında küp kesilmiş etleri karıştırarak pişirin.

Etin içine tatlı kırmızı toz biber, kimyon, kuru kekik, karabiber ve tuz ekleyin. Haşhaş tohumunu ve biberiye yapraklarını da ilave edip karıştırarak pişirmeyi sürdürün.

Göbek marulu yaprak yaprak ayırıp orta boy olanlarından 4-5 adet seçin ve servis tabağına dizin. Pişen etleri kase şeklinde duran marul yapraklarının içine yerleştirin.  Üzerlerini maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Fırındaki kıymalı cipsi de alıp servis edeceğiniz tabağa koyun, üzerine karabiber serpiştirip servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Gabriele Sponza