İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Haşhaşlı Somon

Oylama 0/5
Somonun etrafı haşhaşa bulandıktan sonra kısık ateşte etrafı yarımşar santim pişince 165 C fırında 4 dakika fırınlanır. Mantarlar dilimlendikten sonra harlı ateşte sotelenir. Sotelenirken bir tutam tuz eklenir. Isı yükselince şarap eklenir. Ardından balık suyu ilave edilip kaynatılır. Bezelye ilave edilir. Sosu kıvama geldikten sonra içine tereyağı atılır. Karıştırılıp taze otlar ve kişniş eklenir.

Hollandez sos için yumurta sarıları mayonez tenceresine alınır. Benmari usulü bir dakika çırpılarak sarının pişmesi önlenerek yoğunlaşması sağlanır. Ardından tereyağ yavaşça ilave edilir. Yağ bitince, arpacık soğan ve karabiberle kaynamış şarap sirkesi eklenir. Somonun üzerinde gezdirilir.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar