Hastalık Savar Çorba

Hastalık Savar Çorba
Yayınlandığı Program: Refika ile Öze Dönüş Yayın tarihleri: Cuma 3 Ocak saat 12:00 | Cumartesi 4 Ocak saat 03:20

Tarif

Hazırlanışı:

Küçük bir düdüklü tencereye birer parça tavuk göğüs ve kemiksiz tavuk but koyun. Üzerine 4 diş sarımsak birer tatlı kaşığı tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kapağını kapatıp yüksek basınç ayarında pişirin. Düdük kilitlendikten sonra altını kısıp 10 dakika pişirin. 10 dakikanın sonunda tencerenin basıncını alıp kapağını açın. Tavukları alıp çatalla didin. Başka bir tencerede 2 çorba kaşığı zeytinyağında 1 adet küp küp doğradığınız soğanı kavurun. Üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ekleyip kavurmaya devam edin. 400 gr domates püresini ilave edin. Tavukların piştiği tavuk suyunu ekleyin. 1 ceviz büyüklüğünde zencefili rendeleyin. Üzerine 1 bardak daha sıcak suyu, didilmiş tavukları, 4 avuç arpa şehriyeyi ve 2 küçük kırmızı sivri biberi yarıp içine ekleyin. Son olarak 10 dal maydanozu ince ince kıyıp ilave edin. Arpa şehriye yaklaşık 10 dakikada pişince, yanında pul biber ve limonla hastalıkları savmaya hazırsınız.

Malzemeler

Malzemeler:

1 parça kemiksiz tavuk but

1 parça tavuk göğsü

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

4 diş sarımsak

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

1 çorba kaşığı domates salçası

400 gr domates püresi

1 ceviz büyüklüğünde zencefil

4 avuç arpa şehriye

2 küçük kırmızı sivri biber

10 dal maydanoz

Servis ederken,

Limon

Pul biber

Maydanoz

Benzer Tarifler