Havuç, Kimyon ve Portakal Salatası

Havuç, Kimyon ve Portakal Salatası
Yayınlandığı Program: Gordon Ramsay ile Ev Yemekleri Yayın tarihleri: Cuma 22 Kasım saat 18:00 | Cuma 22 Kasım saat 22:25

Tarif

  • Havuçları bir kabın içinde portakal kabuğu rendesi ve suyu, kabak ve ayçiçeği ile karıştırın.
  • Kimyon tohumlarını az bir deniz tuzu ile havan ve tokmak kullanarak öğütün, ardından bunları havuç karışımına katın.
  • Hardal, bal, sirke ve zeytinyağını bir kasede karıştırın. Nane ve kişniş yapraklarını ekleyin, ardından tadına bakın ve gerektiği gibi ayarlayın. Salataya dökün ve iyice karıştırın. Bu hemen yenebilir veya buzdolabında 2 gün kadar dayanabilir.

Malzemeler

  • 5 havuç, soyulmuş ve rendelenmiş
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu
  • 75g kabak çekirdeği
  • 50g ayçekirdeği
  • 11/2 tatlı kaşığı kimyon tohumu, kavrulmuş
  • 1 yemek kaşığı Dijon hardalı
  • 1 yemek kaşığı akışkan bal
  • 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 3–4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı parçalanmış kişniş yaprağı
  • 2 yemek kaşığı parçalanmış nane yaprağı
  • Deniz tuzu

Benzer Tarifler