Tarif
Havuçları formları bozulmayacak şekilde dörde bölün.
Döküm tepsiye dizin.
Üzerine bolca zeytinyağı gezdirin.
Tuz, karabiber ekleyin. Rezene serpin.
200 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirin.
Alttan karamelize olmaya basladiginda fırından alın.
Havucun yapraklı saplarını kaynamış suya batırın, birkaç dakika bekletin ve soğuk suyun içerisinde alın. Çok bekletmeden suyun içerisinden alıp kağıt havlu yardımı ile kurulayın.
Kurutulan yaprakları ince ince kesin.
Bakır bir tavayı ocağa alın, içerisine zeytinyagi dökün.
İnce dogranmıs taze soganları tavaya ekleyin ve kavurun.
Ardından ince ince kesilmiş kuru kayisiları ekleyin ve karıştırın.
Hemen sonrasında havuç saplarını dahil edin. Bu aşamada havuc saplarını batırdığınız kaynamış sudan biraz ilav edin.
Suyu çekmeli ve biraz kavrulmalıdır.
O sırada yoğurt sos hazirlayın.
Cam bir kaseye süzme yoğurt alın.
İçerisine infüzyon havuç sapı yağı ekleyin ve karıştırın.
Sunum
Havuç sapı kavurmasını, tabağın tabanına yayın ve üzerine yoğurt sos ekleyin.
Üzerine infüzyon yağ gezdirin.
Fırında pişmiş ve ilk sıcaklığı geçmiş farklı boylardaki havuçları dizin.
Nar taneleri ve çıtırtı vermesi için ceviz parçaları serpin.
Üzerine kişniş veya maydanoz yaprakları yerleştirin. En son infüzyon yağ gezdirerek servis edin.
Malzemeler
Havuç
Havuç sapları
Zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Rezene
Taze soğan
Kuru kayısı
Süzme yogurt
İnfüzyon yağ