İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Havuçlu Kek

Oylama 0/5

Bir tabağın içine havlu peçete yayın. Havuçları rendenin ince tarafıyla peçetenin üzerine rendeleyin. Üzerlerine de bir parça havlu peçete serip hafifçe bastırın. Böylece havuçlar fazla suyundan arınacaktır.

Ocağa tencere koyup içine su ekleyin ve kaynatın. Suyun seviyesi tencerenin üzerine koyacağınız kasenin tabanına değmeyecek şekilde olmalıdır.

Cam veya metal bir karıştırma kabının içine yumurtaları kırıp ister çırpma teliyle isterseniz de mikserle çırpın ve üzerine yavaş yavaş toz şekeri ekleyip çırpma işlemini sürdürün.

Karıştırma kabını ocaktaki tencerenin üzerine koyup yumurta kabarana kadar çırpma işlemine devam edin. Böylece şeker suyun buharıyla daha kolay şekilde eriyecektir. Kabın tabanının suyla temas etmemesine ve fazla ısınmamasına özen gösterin. Aksi takdirde yumurta pişecektir. (Bu benmari işlemini yapmak zorunda değilsiniz. Dilerseniz yumurta ile şekeri klasik yöntemle sadece çırpabilirsiniz)

İyice çırpılan yumurta ve şekerin Üzerine unu ekleyin. Dilerseniz unu eleyerek ekleyebilirsiniz. Un topaklarından arınana kadar çırpın.

Sıvıyağı ve sütü ilave edip, çırpma işlemini sürdürün. Eğer harç çok sulu olursa çok az daha un ekleyebilirsiniz.

İçerisine rendelenmiş havucu ilave edin, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip ve çırpın.

Cevizleri ister elinizde isterseniz de havanda döverek ufalayın.

Kek harcını kek kalıbına dökün. Ufalanmış cevizleri üzerine serpiştirerek koyun. Pişerken fırının ısısıyla bir cevizler dibe çöküp keke karışacaktır. Dilerseniz bu şekilde yapmayıp cevizleri havuçlarla beraber kek harcına da katabilirsiniz.

Keki önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Uzunca bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Üzeri için bir kaseye krem peyniri koyun ve üzerine kremayı ekleyip çırpma teliyle çırpın.

Vanilya çubuğunun ortasını bıçakla kesip bıçağın keskin olmayan yüzüyle sıyırarak içindeki tohumları çıkartın ve kremanın içine ekleyin. Tekrar çırpın.

Pişen keki kalıbından çıkartıp servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün. Kakao tozu serpiştirin. Dilimleyerek servis edin. 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Gabriele Sponza