Tarif
Havuçları, zeytinyağı ve baharatlar ile karıştırarak 150 derecede fırın torbası içinde pişene kadar firinlayın. Piştikten sonra havuç püresi haline getirin.
Hazırlanışı
Cevizleri geniş bir tepsiye alın ve 180 derecelik fırında 10 dk kadar firinlayın.
Katı malzemeleri ve sıvı malzemeleri ayrı tutun.
Kuru malzemeleri tek bir kapta birleştirin.
Cevizler fırından ciktiktan sonra soğumaya bırakın.
Stand mikser haznesine;
Yumurta ve esmer şekeri ekleyin. Köpük olana kadar yüksek devirde çırpın. Köpük olduktan sonra pedal uç takın ve çalışır vaziyette iken zeytinyaginı azar azar ekleyin.
Düşük devirde başlatın.
Diğer tarafta un, hindistan cevizi, kabartma tozu ve baharatları ekleyerek karıştırın.
Makine çalışırken içerisinde bu un karışımını üç aşamada ekleyin.
Karışım homojen hale gelene kadar karıştırın.
Sonrasında sultani üzümü istenilen miktarda ilave edin.
Cevizleri küçültün ve karışıma dahil edin.
Havuçları ekleyin, karıştırın. Son aşamada bir miktar deniz tuzu ekleyin.
Kek kalıbını tereyağ ile yağlayın.
Kalıba eşit şekilde harcı dökün.
180 derecelik fırında yaklaşık 45 dk pişirin ve kürdan testi ile control ederek fırından alın.
Krema
Stand mikserine çırpıcı uç takın.
Hazneye krema ve süt reçeli koyun.
Önce düşük devirde karıştırın, ardından yüksek devirde kopuk kıvamına gelene kadar cirpin.
Geniş bir kaseye labne peynir ve havuç püresi alın. Homojen bir renk olana kadar karıştırın.
İçerisine mikserde cirpılan karışımı yavaş yavaş ekleyin. Söndürmeden alttan üste - ortadan disa doğru karıştırın.
Bu karışımı sıkma torbasına alın ve biraz dolapta bekletin.
O sırada ceviz krokan hazırlayın.
Ceviz Krokan
Döküm bir tavayı ocağa alın, içerisine 1 büyük kaşık esmer şeker ekleyin.
Altını açın, müdahale etmeden şekerin hafifçe erimesini bekleyin.
Eridiginde içerisine bütün cevizleri ilave edin ve karistırın.
Tahta bir zemine alın.
Soğumasını bekleyin ve parçalara bölün.
Kekin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin kalıptan çıkarın.
Üzerine yıldız duy ile krema sıkın.
Ceviz krokan serpin.
En son tarçın ve zerdeçal tozu serperek servis edin.
Malzemeler
200 ml yumurta
100 Gr esmer şeker
300 Gr un
60 Gr hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı Tarçın
Vanilya
Zencefil
Muskat
Kabartma tozu
Karanfil
Sultani üzüm
Havuç
Havuçlu Harç
3 havuç
Zeytinyaği
Su
Toz zerdeçal
Taze zerdeçal
1 yemek kaşığı şeker
Krema
Krema
Süt reçeli (yerine bal kullanılabilir)
Havuç püresi
Labne