Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Pazar 26 Eylül saat 11:25 | Pazar 26 Eylül saat 12:30

Tarif

Havuçları, zeytinyağı ve baharatlar ile karıştırarak 150 derecede fırın torbası içinde pişene kadar fırınlayın. Piştikten sonra havuç püresi haline getirin.

Hazırlanışı:

Cevizleri geniş bir tepsiye alın ve 180 derecelik fırında 10 dk kadar fırınlayın.
Katı malzemeleri ve sıvı malzemeleri ayrı tutun. Kuru malzemeleri tek bir kapta birleştirin. Cevizler fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın.

Stand mikser haznesine;
Yumurta ve esmer şekeri ekleyin. Köpük olana kadar yüksek devirde çırpın. Köpük olduktan sonra pedal uç takın ve çalışır vaziyette iken zeytinyağını azar azar ekleyin. Düşük devirde başlatın.

Diğer tarafta un, hindistan cevizi, kabartma tozu ve baharatları ekleyerek karıştırın. Makine çalışırken içerisinde bu un karışımını üç aşamada ekleyin. Karışım homojen hale gelene kadar karıştırın.

Sonrasında sultani üzümü istenilen miktarda ilave edin. Cevizleri küçültün ve karışıma dahil edin. Havuçları ekleyin, karıştırın. Son aşamada bir miktar deniz tuzu ekleyin. Kek kalıbını tereyağ ile yağlayın. Kalıba eşit şekilde harcı dökün. 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dk pişirin ve kürdan testi ile kontrol ederek fırından alın.

Krema:
Stand mikserine çırpıcı uç takın. Hazneye krema ve süt reçeli koyun.
Önce düşük devirde karıştırın, ardından yüksek devirde kopuk kıvamına gelene kadar çırpın. Geniş bir kaseye labne peynir ve havuç püresi alın. Homojen bir renk olana kadar karıştırın.

İçerisine mikserde çırpılan karışımı yavaş yavaş ekleyin. Söndürmeden alttan üste - ortadan dışa doğru karıştırın. Bu karışımı sıkma torbasına alın ve biraz dolapta bekletin. O sırada ceviz krokan hazırlayın.

Ceviz Krokan:

Döküm bir tavayı ocağa alın, içerisine 1 büyük kaşık esmer şeker ekleyin. Altını açın, müdahale etmeden şekerin hafifçe erimesini bekleyin. Eridiğinde içerisine bütün cevizleri ilave edin  ve karıştırın. Tahta bir zemine alın. Soğumasını bekleyin ve parçalara bölün.

Kekin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin kalıptan çıkarın. Üzerine yıldız duy ile krema sıkın. Ceviz krokan serpin. En son tarçın ve zerdeçal tozu serperek servis edin.

Malzemeler

200 ml yumurta

100 gr esmer şeker

300 gr un

60 gr hindistan cevizi

1 tatlı kaşığı Tarçın

Vanilya

Zencefil

Muskat

Kabartma tozu

Karanfil

Sultani üzüm

Havuç

 

Havuçlu Harç

3 havuç

Zeytinyaği

Su

Toz zerdeçal

Taze zerdeçal 

1 yemek kaşığı şeker

 

Krema

Krema

Süt reçeli (yerine bal kullanılabilir)

Havuç püresi

Labne

Benzer Tarifler