Havuçlu Kek

Havuçlu Kek
Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Cumartesi 19 Eylül saat 22:25 | Pazar 20 Eylül saat 11:30

Tarif

Havuçları, zeytinyağı ve baharatlar ile karıştırarak 150 derecede fırın torbası içinde pişene kadar firinlayın. Piştikten sonra havuç püresi haline getirin.

 

Hazırlanışı

Cevizleri geniş bir tepsiye alın ve 180 derecelik fırında 10 dk kadar firinlayın.

 

Katı malzemeleri ve sıvı malzemeleri ayrı tutun.

Kuru malzemeleri tek bir kapta birleştirin.

Cevizler fırından ciktiktan sonra soğumaya bırakın.

 

Stand mikser haznesine;

 

Yumurta ve esmer şekeri ekleyin. Köpük olana kadar yüksek devirde çırpın. Köpük olduktan sonra pedal uç takın ve çalışır vaziyette iken zeytinyaginı azar azar ekleyin.

Düşük devirde başlatın.

 

Diğer tarafta un, hindistan cevizi, kabartma tozu ve baharatları ekleyerek karıştırın.

Makine çalışırken içerisinde bu un karışımını üç aşamada ekleyin.

Karışım homojen hale gelene kadar karıştırın.

 

Sonrasında sultani üzümü istenilen miktarda ilave edin.

Cevizleri küçültün ve karışıma dahil edin.

Havuçları ekleyin, karıştırın. Son aşamada bir miktar deniz tuzu ekleyin.

Kek kalıbını tereyağ ile yağlayın.

Kalıba eşit şekilde harcı dökün.

 

180 derecelik fırında yaklaşık 45 dk pişirin ve kürdan testi ile control ederek fırından alın.

 

Krema

Stand mikserine çırpıcı uç takın.

Hazneye krema ve süt reçeli koyun.

Önce düşük devirde karıştırın, ardından yüksek devirde kopuk kıvamına gelene kadar cirpin.

 

Geniş bir kaseye labne peynir ve havuç püresi alın. Homojen bir renk olana kadar karıştırın.

İçerisine mikserde cirpılan karışımı yavaş yavaş ekleyin. Söndürmeden alttan üste - ortadan disa doğru karıştırın.

Bu karışımı sıkma torbasına alın ve biraz dolapta bekletin.

 

O sırada ceviz krokan hazırlayın.

 

Ceviz Krokan

 

Döküm bir tavayı ocağa alın, içerisine 1 büyük kaşık esmer şeker ekleyin.

Altını açın, müdahale etmeden şekerin hafifçe erimesini bekleyin.

Eridiginde içerisine bütün cevizleri ilave edin  ve karistırın.

Tahta bir zemine alın.

Soğumasını bekleyin ve parçalara bölün.

 

Kekin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin kalıptan çıkarın.

Üzerine yıldız duy ile krema sıkın.

Ceviz krokan serpin.

En son tarçın ve zerdeçal tozu serperek servis edin.

 

 

Malzemeler

200 ml yumurta

100 Gr esmer şeker

300 Gr un

60 Gr hindistan cevizi

1 tatlı kaşığı Tarçın

Vanilya

Zencefil

Muskat

Kabartma tozu

Karanfil

Sultani üzüm

Havuç

 

Havuçlu Harç

3 havuç

Zeytinyaği

Su

Toz zerdeçal

Taze zerdeçal 

1 yemek kaşığı şeker

 

Krema

Krema

Süt reçeli (yerine bal kullanılabilir)

Havuç püresi

Labne

Benzer Tarifler