Tarif

Ufak bir fırın kabının içine zeytinyağı dökün ve bir peçete yardımıyla yağı tepsiye iyice yayın. Tepsiye 1 tutam kadar tuzu serpiştirin.

Tepsinin içine taze biberiye dallarını dizin.

Havuçların kabuklarını soyun ve ince dilimlere doğrayın. Fırın tepsinin içine, biberiyelerin üzerine gelecek şekilde, dağıtarak koyun.

Taze reyhan yapraklarını dallarından ayırmadan saplarıyla beraber havuçların üzerine koyun. Üzerlerine biraz daha tuz serpiştirin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına verin ve altlı üstlü sıcaklık konumunda pişmeye bırakın. (yaklaşık 20 dakika)

Kuzu pirzolalarını zeytinyağı ile yağlayın.

Taze nane yapraklarını ince kıyın.

Sarımsağın kabuklarını soyun ve incecik kıyın. Nanelerin içine katıp beraberce tekrar kıyın.

Kıyılmış nane ve sarımsağı pirzolaların üzerine dağıtarak koyun ve pirzolaları pişirene kadar kenarda bu şekilde bekletin.

Cacık için maydanoz, dereotu ve taze fesleğen yapraklarını incecik kıyın.

Derince bir kaseye yoğurdu koyun üzerine çok az su ekleyin. Zeytinyağını ilave edin ve yoğurdu karıştırın. Cacığın su miktarını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Yoğurdun içine ince kıyılmış otları ekleyin ve iyice karıştırın. İçine tuz, karabiber ekleyin.

Tavayı ateşe koyup ısıtın. İçine az miktarda zeytinyağı koyun.

Pirzolaları sıcak tavaya yerleştirip üzerine tuz ve karabiber serpiştirin. Yüksek ateşte pirzolaların her iki yüzünü de pişirin.

Cacığı servis kasesine alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Maydanoz yaprağıyla süsleyin.

Fırından havuçları alın ve içindeki otları çıkartın. Havuçların üzerine biraz zeytinyağı dökün ve karıştırın.

Pirzolaları servis tabağına yerleştirin. Yanına havuçları koyun. Havuçların üzerine biraz nar ekşisi gezdirin. Cacık ile servis edin. 

Malzemeler

Pirzola için:

  • 6 dal taze biberiye
  • 2 adet havuç
  • 10 adet taze reyhan yaprağı
  • 5 adet kuzu pirzolası
  • 10 adet nane yaprağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Cacık için:

  • 1 yarım demet maydanoz
  • 1 yarım demet dereotu
  • 10 yaprak taze fesleğen
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 ölçü su
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler