Tarif

Croque monsieur yü hazırlamak için geniş dilim çıkabilecek istediğiniz çeşit bir ekmekten 2 dilim kesin.

2 adet yumurtayı bir kaseye kırıp üzerine 1 yemek kaşığı süt ve 1 tatlı kaşığı unu ilave edip çırpma teliyle çırpın. Karışımı ekmeklerin sığabileceği bir tabağa aktarıp ekmeklerin her iki yüzünü de bu karışıma iyice bulayın.

1 adet büyük dilim kasap sucuğunu alıp etrafındaki zarı soyun. Sucuğu yağsız bir tavaya koyup pişirin.

Kaşkaval peynirinden 3-4 ince dilim kesin. Taze kekikleri kabaca doğrayıp peynirle beraber sucuğun pişmiş yüzüne koyun. Böylece diğer yüzü pişerken peynir içinde eriyecektir.

Ayrı bir tavayı ocağa koyup ısıtın ve tereyağı ile yağlayın. Yağ tam erimeden yumurtalı ekmekleri tavaya koyup çevirerek her iki yüzü de hafif renk alıncaya dek kızartın.

Ekmekler renk alınca bir dilimin üzerine içi peynirli ve kekikli sucuğu koyup diğer ekmek dilimini üzerine kapatıp hafifçe bastırın.

Ekmeğin piştiği tavaya 1 adet yumurtayı kırıp pişirin.

Croque monsieur yü servis tabağına alıp üzerine pişirdiğiniz yumurtayı yerleştirerek servis edin. 

Dilerseniz Domatesli Tart ile de servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 büyük dilim ekmek
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 adet kasap sucuğu
  • 1 kalıp kaşkaval peyniri
  • 4 dal taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Benzer Tarifler