Tarif

Badem, fındık ve fıstığı bezin içine koyup bezi bohça haline getirin ve vurarak kuruyemişleri parçalayın. Bu işlemi dilerseniz havanda da yapabilirsiniz.

Parçalanan kuru yemişleri bir kaseye aktarın üzerine galeta ununu dökün ve karıştırın.

Tencereyi ocağa koyup altını yakın.

Köz kırmızıbiberleri dilimleyin ve tencerenin içine koyun. İçine toz şeker ve tarçın ilave edip karıştırın.

Şeker eriyince köz biberleri mutfak robotunun içine koyun ve çekerek püre haline getirin.

Hellim peynirini kalınca dilimlere kesin.

Çukurca bir kasenin içerisine yumurtaları kırıp çırpın.

Tel kadayıftan elinizle parçalar alarak düz bir zeminde kadayıfları açın.

Hellim peyniri dilimlerini önce yumurtaya sonra kuruyemiş ezmelerine bandırıp açtığınız tel kadayıflara sarın. Kadayıfların peynire yapışması için avcunuzda bastırın.

Tavaya zeytinyağı koyup ısıtın. (kızartma işlemi için riviera zeytinyağı tercih edilebilir.)

Tel kadayıflı hellim peynirlerini ısınmış yağda çevirerek her tarafı altın sarısı oluncaya kadar pişirin.

Pişmiş olan kadayıflı hellimleri havlu peçetenin üzerine çıkartın ve fazla yağını süzmesini sağlayın.

Yağını süzen kadayıflı hellimleri servis tabağına dizip közlenmiş biber sosundan üzerlerine koyun. Yenilebilir çiçeklerle süsleyip servis edin.

Malzemeler

  • 300 gram hellim peyniri
  • 200 gram tel kadayıf
  • 1 ölçü zeytinyağı

Panelemek için:

  • 50 gram galeta unu
  • 50 gram fındık
  • 50 gram Antep fıstığı içi
  • 50 gram badem
  • 2 adet yumurta

Sos için:

  • 4 adet köz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tutam tarçın

Süslemek için:

  • 1 paket yenilebilir çiçek

Benzer Tarifler