İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Hellim Pane

Oylama 0/5

Badem, fındık ve fıstığı bezin içine koyup bezi bohça haline getirin ve vurarak kuruyemişleri parçalayın. Bu işlemi dilerseniz havanda da yapabilirsiniz.

Parçalanan kuru yemişleri bir kaseye aktarın üzerine galeta ununu dökün ve karıştırın.

Tencereyi ocağa koyup altını yakın.

Köz kırmızıbiberleri dilimleyin ve tencerenin içine koyun. İçine toz şeker ve tarçın ilave edip karıştırın.

Şeker eriyince köz biberleri mutfak robotunun içine koyun ve çekerek püre haline getirin.

Hellim peynirini kalınca dilimlere kesin.

Çukurca bir kasenin içerisine yumurtaları kırıp çırpın.

Tel kadayıftan elinizle parçalar alarak düz bir zeminde kadayıfları açın.

Hellim peyniri dilimlerini önce yumurtaya sonra kuruyemiş ezmelerine bandırıp açtığınız tel kadayıflara sarın. Kadayıfların peynire yapışması için avcunuzda bastırın.

Tavaya zeytinyağı koyup ısıtın. (kızartma işlemi için riviera zeytinyağı tercih edilebilir.)

Tel kadayıflı hellim peynirlerini ısınmış yağda çevirerek her tarafı altın sarısı oluncaya kadar pişirin.

Pişmiş olan kadayıflı hellimleri havlu peçetenin üzerine çıkartın ve fazla yağını süzmesini sağlayın.

Yağını süzen kadayıflı hellimleri servis tabağına dizip közlenmiş biber sosundan üzerlerine koyun. Yenilebilir çiçeklerle süsleyip servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza