İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Hindi Şinitzel ve Lahana Salatası

Adımlar

  1. Prev1/5Next

    Hazırlık:
    • Bir tencerede patatesler için tuzlu su kaynatın.
  2. Prev2/5Next

    Patateslerin pişirilmesi:
    • Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
    • Patatesleri yaklaşık 15 dakika haşlayın.
  3. Prev3/5Next

    Hindinin hazırlanması:
    • Hindiyi dört parçaya bölün.
    • İki streç filmin arasına bir parça hindi etini koyun.
    • Hindi etini et tokmağı ya da küçük bir tencereyle dövün.
    • Aynı işlemi diğer parçalara da uygulayın.
  4. Prev4/5Next

    Lahana salatası:
    • Patateslerin suyunu süzüp buharının çıkmasını bekleyin.
    • Beyaz ve kırmızı lahanaları ince şeritler hâlinde doğrayın.
    • Taze soğanları halka halka doğrayın.
    • Patatesleri, beyaz lahanayı, kırmızı lahanayı, taze soğanları ve kuru üzümleri bir kâseye koyun.
    • Limonu ikiye bölüp yarısının suyunu kâseye sıkın.
    • Diğer yarısını da şnitzelle servis edilmek üzere dörde bölün.
    • Portakalı ikiye bölüp suyunu kâseye sıkın.
    • Bir miktar sızma zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.
    • Tuz ve karabiber ekleyin.
  5. Prev5/5Next

    Hindi şnitzel:
    • Yumurtaları kırıp bir kâsede çırpın.
    • Hindi etine tuz, biber ve köri ekleyin.
    • Hindi etini una, çırpılmış yumurtalara ve son olarak ekmek kırıntılarına batırın.
    • Elinizle ekmek kırıntılarını yavaşça bastırın.
    • Fazlalık ekmek kırıntılarını elinizle silkeleyin.
    • Bir miktar yağ koyduğunuz bir tavayı ısıtıp içine 100 gram tereyağı ekleyin.
    • Hindi şnitzelleri hafif kahverengileşinceye kadar, yaklaşık 8 dakika kızartın.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen