Hindi Şinitzel ve Lahana Salatası

Hindi Şinitzel ve Lahana Salatası

Hazırlanış

Hazırlık:
• Bir tencerede patatesler için tuzlu su kaynatın. Patateslerin pişirilmesi:
• Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
• Patatesleri yaklaşık 15 dakika haşlayın. Hindinin hazırlanması:
• Hindiyi dört parçaya bölün.
• İki streç filmin arasına bir parça hindi etini koyun.
• Hindi etini et tokmağı ya da küçük bir tencereyle dövün.
• Aynı işlemi diğer parçalara da uygulayın. Lahana salatası:
• Patateslerin suyunu süzüp buharının çıkmasını bekleyin.
• Beyaz ve kırmızı lahanaları ince şeritler hâlinde doğrayın.
• Taze soğanları halka halka doğrayın.
• Patatesleri, beyaz lahanayı, kırmızı lahanayı, taze soğanları ve kuru üzümleri bir kâseye koyun.
• Limonu ikiye bölüp yarısının suyunu kâseye sıkın.
• Diğer yarısını da şnitzelle servis edilmek üzere dörde bölün.
• Portakalı ikiye bölüp suyunu kâseye sıkın.
• Bir miktar sızma zeytinyağı

Malzemeler

  • 300 gram patates
  • 400 gram hindi göğüs eti
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 100 gram un
  • 100 gram ekmek kırıntısı
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 150 gram tereyağı

Lahana salatası için

  • 1 çeyrek beyaz lahana
  • 1 çeyrek kırmızı lahana
  • 1 adet taze soğan
  • 30 gram kuru üzüm
  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 miktar sızma zeytinyağı
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler