Hindi Şinitzel ve Lahana Salatası

Hindi Şinitzel ve Lahana Salatası

Tarif

Hazırlık:

  • Bir tencerede patatesler için tuzlu su kaynatın.

Patateslerin pişirilmesi:

  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
  • Patatesleri yaklaşık 15 dakika haşlayın.

Hindinin hazırlanması:

  • Hindiyi dört parçaya bölün.
  • İki streç filmin arasına bir parça hindi etini koyun.
  • Hindi etini et tokmağı ya da küçük bir tencereyle dövün.
  • Aynı işlemi diğer parçalara da uygulayın.

Lahana salatası:

  • Patateslerin suyunu süzüp buharının çıkmasını bekleyin.
  • Beyaz ve kırmızı lahanaları ince şeritler hâlinde doğrayın.
  • Taze soğanları halka halka doğrayın.
  • Patatesleri, beyaz lahanayı, kırmızı lahanayı, taze soğanları ve kuru üzümleri bir kâseye koyun.
  • Limonu ikiye bölüp yarısının suyunu kâseye sıkın.
  • Diğer yarısını da şnitzelle servis edilmek üzere dörde bölün.
  • Portakalı ikiye bölüp suyunu kâseye sıkın.
  • Bir miktar sızma zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.

Hindi şnitzel:

  • Yumurtaları kırıp bir kâsede çırpın.
  • Hindi etine tuz, biber ve köri ekleyin.
  • Hindi etini una, çırpılmış yumurtalara ve son olarak ekmek kırıntılarına batırın.
  • Elinizle ekmek kırıntılarını yavaşça bastırın.
  • Fazlalık ekmek kırıntılarını elinizle silkeleyin.
  • Bir miktar yağ koyduğunuz bir tavayı ısıtıp içine 100 gram tereyağı ekleyin.
  • Hindi şnitzelleri hafif kahverengileşinceye kadar, yaklaşık 8 dakika kızartın.

Malzemeler

 

  • 300 gram patates
  • 400 gram hindi göğüs eti
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 100 gram un
  • 100 gram ekmek kırıntısı
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 150 gram tereyağı

Lahana salatası için

  • 1 çeyrek beyaz lahana
  • 1 çeyrek kırmızı lahana
  • 1 adet taze soğan
  • 30 gram kuru üzüm
  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 miktar sızma zeytinyağı
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler