Tarif
Noodle'ları geniş bir kaba alın, üstüne kaynar su döküp yumuşayıncaya kadar 4-6 dakika bekletin. Süzüp sudan geçirin. Noodle'ların içine tavuk, chili biberi, misket limonu yaprağı, soğan, kişniş, nane ve fesleğeni atın. Hindistan cevizi sütü sosunu yapmak için Hindistan cevizi sütünü, balık sosu, limon suyu ve şekerle karıştırın. Servis için salatanın üstüne dökün.
Malzemeler
- 150 gram düz pirinç noodle’ı
- 2 adet pişmiş tavuk göğsü
- dilimlenmiş
- 2 adet uzun chili biberi
- çekirdekleri alınmış ve ince doğranmış
- 4 adet Kaffir misket limonu yaprağı
- parçalanmış
- 3 adet ince kıyılmış taze soğan
- 125 gram kişniş yaprağı
- 125 gram nane yaprağı
- 125 gram fesleğen yaprağı
Hindistan cevizi sütü sosu:
- 125 mililitre Hindistan cevizi sütü
- 1 yemek kaşığı balık sosu
- 2 yemek kaşığı misket limonun suyu
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri