Hindistan Cevizli Ekler

Hindistan Cevizli Ekler
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazar 17 Ekim saat 08:30 | Pazar 17 Ekim saat 09:00

Tarif

Pastacı Kreması: Orta boy bir tencerede toz şeker, mısır nişastası, tuz ve kavrulmuş hindistan cevizini birleştirin. Hindistan cevizi sütü, tam yağlı süt, yumurta sarısı ve vanilyayı büyük bir sıvı ölçüm kabında karıştırın. Isıya dayanıklı bir kasenin üzerine ince gözlü bir elek yerleştirin. Tamamen birleşene ve topak kalmayana kadar süt karışımını şeker karışımına ekleyin. Karışım koyulaşıp kaynayana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. 2 dakika kaynatın. Karışımı süzgeçten geçirerek kaseye süzün. Kabuk oluşmasını önlemek için doğrudan yüzeye bastırarak streç film ile örtün. En az 4 saat veya 2 güne kadar iyice soğuyana kadar buzdolabına koyun.

Choux hamuru: Orta boy bir tencerede tereyağı, toz şeker, tuz ve 1 su bardağı suyu orta ateşte ısıtın, kaynama noktasına getirin. Ateşten alın. Tahta kaşık kullanarak, hızla un ilave edin. Orta-yüksek ısıda, sürekli karıştırarak, karışım tencerenin kenarlarından çekilip altta bir film oluşana kadar yaklaşık 3 dakika pişirin.

Kürek aparatı takılı elektrikli bir mikser kasesine aktarın. 1 1/2 ila 2 dakika hafif soğuyana kadar düşük hızda çırpın. Mikserin hızını düşürün, yumurtaları birer birer ekleyin, her biri tamamen birleşinceye kadar ve parmağınızla hamura dokunduğunuzda yumuşak tepecikler oluşana kadar çırpın.

1 cm’lik açık yıldız uçlu bir sıkma torbasına aktarın (Ateco # 826 gibi). Bir kalem ve cetvel kullanarak, eklerleri sıkmak için kılavuz görevi görecek bir şablon hazırlayın. Pişirme kağıdının kısa kenarından yaklaşık 2,5 cm uzaktan başlayarak çapraz bir çizgi çizin. Birinci çizgiden 10 cm uzaklıkta ikinci bir çapraz çizgi çizin. Pişirme kağıdının diğer ucuna ikinci bir grup çizgi çizin, ardından şablonu ek bir pişirme kağıdına taşıyın. Şablonları iki adet kenarlı fırın tepsisine ters şekilde yerleştirin ve fırın tepsilerine yapışmaları için her köşesine biraz hamur sıkın.

Fırını önden 200 dereceye ısıtın. Hamuru, pişirme kağıdındaki çizgiler arasına sıkın. Hamur torbasını 45 derecelik açıyla tutun ve hamurun yüzeye yavaşça düşmesini sağlayın. Sona geldiğinizde, hamur torbasını sıkmayı bırakın ve serbest bırakmak için ucu ekler yüzeyi boyunca geriye kaydırın. Eklerin uçlarını ıslak parmağınızla düzleştirin.

10 dakika pişirin, ardından fırın sıcaklığını 175 dereceye düşürün. 20-30 dakika her yerleri kahverengi olup sertleşene kadar pişirin. Fırından çıkarın ve buharı boşaltmak için her bir ekerin altına küçük bir delik açın. Pişirme kağıtlarını tel ızgaralara aktarın ve tamamen soğumaya bırakın. (Ekstra gevrek olmaları için, soğutulmuş hamurları iyice kurumaları için 20 dakika daha 160 derecelik fırına koyun.)

Soğutulmuş pastacı kremasını yumuşatmak için silikon bir spatula ile karıştırın. Doldurma uçlu bir sıkma torbasına aktarın (Wilton # 230 gibi). Her bir eklerin altına ucu yerleştirin ve doldurun.

Kaplama: Küçük bir kasede pudra şekeri ve Hindistan cevizi kremasını çırpın. Bir kaşık kullanarak, her bir doldurulmuş eklerin üstüne dikkatlice yaklaşık 2,5 cm genişliğinde kaplama sürün. Fazlalığın uçtan damlamasına izin vermek için ekleri dikey olarak tutun. Gerekirse parmağınızla kaplamanın kenarlarını düzleştirin. İsterseniz kavrulmuş Hindistan cevizi ile süsleyin. Kaplama sürülmüş eklerler 1 güne kadar buzdolabında saklanabilir.

 

 

Malzemeler

18 ADET

Pastacı Kreması

  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı mısır nişastası
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı tatlandırılmış Hindistan cevizi, kavrulmuş. Süslemek için daha fazlası (isteğe bağlı)
  • 1 konserve (400 ml) şekersiz Hindistan cevizi sütü
  • 1 1/4 su bardağı tam yağlı süt
  • 4 büyük yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Choux Hamuru

  • 1 paket (1/2 su bardağı) tuzsuz tereyağı, parçalar halinde kesilmiş
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 1/4 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un
  • 4 büyük yumurta, oda sıcaklığında

 

Kaplama 

3 su bardağı pudra şekeri

1 konserve (150gr.) şekersiz Hindistan cevizi kreması

 

 

Benzer Tarifler