Hint Baharatlı Karides Şiş

Hint Baharatlı Karides Şiş

Tarif

Aşçının notları

Fırın sıcaklıkları geleneksel fırınlar içindir; fanlı kullanıyorsanız, sıcaklığı 20˚C azaltın. | Avustralya yemek kaşığı ve bardak ölçüleri kullanıyoruz: 1 çay kaşığı 5 ml'ye eşittir; 1 yemek kaşığı 20 ml'ye eşittir; 1 fincan 250 ml'ye eşittir. | Tüm otlar tazedir (aksi belirtilmedikçe) ve bardaklar hafifçe doldurulmuştur. | Aksi belirtilmedikçe tüm sebzeler orta büyüklükte ve soyulmuştur. | Aksi belirtilmedikçe tüm yumurtalar 55-60 gr'dır.

Pişirme Talimatları

Tandır, barbekü veya kömürlü ızgarayı yakın ve yaklaşık 200°C'ye ısıtın.

Karidesleri bir kurulama bezi ile kurulayın.

Marinatı hazırlamak için sarımsak, zencefil, çili, limon suyu, ajwain, yoğurt ve biraz tuzu çırpın.

Karidesleri marinatın içine batırın (kafaları dışarıda bırakarak).

Her şişe, önce kafasından ve sonra kuyruğundan olacak şekilde üçer karides geçirin.

Tandırda yaklaşık 3 dakika veya karidesler turuncumsu kırmızı renge dönene kadar pişirin.

Tandırdan çıkarın ve nane ve kişnişli sos ile veya sadece limon sıkarak sıcak servis edin.

Not 

  • Birer bardak nane ve kişniş yaprağı, yeşil çili ve 1 tatlı kaşığı zencefil rendesi ve kimyon ile basit bir nane ve kişniş sosu yapılabilir. Mutfak robotundan geçirin ve damak tadınıza göre limon suyu ve tuz ekleyin.

Malzemeler

  • 500 g büyük karides, temizlenmiş ve kabuğu üzerinde
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 tk zencefil, öğütülmüş
  • 1 tk Keşmir çilisi
  • ¼ limon, suyu sıkılmış
  • 1 tk tepeleme ajwain (carom tohumları), öğütülmüş
  • 60 g (¼ bardak) yoğurt
  • servis için biraz limon suyu

Benzer Tarifler