Hint Usulü Frittata

Hint Usulü Frittata
Yayınlandığı Program: Jamie ile Her Güne Pratik Yemekler Yayın tarihleri: Cumartesi 31 Temmuz saat 15:10 | Cumartesi 31 Temmuz saat 15:35

Tarif

Parçalanmış kızarmış çapati, Bombay karışımı, çedar & chutney

Fırını önden 200ºC'ye ısıtın. 26 cm'lik yapışmaz, fırına dayanıklı bir tavayı orta ateşe koyun ve çapatileri tek tek hafifçe kızartın. Bu arada büyük bir kasede yumurtaları mango chutney’nin yarısıyla çırpın. Peyniri kabaca rendeleyin, ıspanağı doğrayın ve ekleyin. Ardından kızartılmış çapatileri düzensiz bir şekilde parçalayın. Bir tutam deniz tuzu ve karabiber ekleyin ve hepsini iyice karıştırın.

Tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup yumurta karışımını dökün. Kalan peyniri rendeleyin ve Bombay karışımını üzerine serpin. Tavayı 1 dakika ateşte sallayın, ardından 10 dakika veya altın rengi olana ve katılaşana kadar fırına aktarın. Bu arada soğanı rendeleyin, bir tutam tuz ve 1 çorba kaşığı kırmızı şarap sirkesi ile karıştırın ve hızlıca turşu haline getirin. Üstüne yoğurt eklenmiş frittata’yı kalan mango chutney'i süzülmüş kırmızı soğan turşusu ile servis edin.

 

ENERJİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

313kcal

16.3g

5.7g

 17.2g

24.6g

5.2g

1.8g

2.9g

Malzemeler

  • 4 kepekli çapati
  • 8 büyük serbest dolaşan tavuk yumurtası
  • 2 çorba kaşığı mango chutney
  • 50 gr olgun çedar peyniri
  • 200 gr bebek ıspanak
  • zeytinyağı
  • 30g Bombay karışımı
  • ½ küçük kırmızı soğan
  • kırmızı şarap sirkesi
  • 2 yemek kaşığı doğal yoğurt

Benzer Tarifler