Tarif
Bezelyelerin pişirilmesi:
- Bezelyeleri sebze bulyonla birlikte 1 litre suya koyun.
- Suyu mütemadiyen karıştırarak kaynatın.
- Bezelyeleri 15 dakika pişirin.
Bezelye çorbası:
- Patates, havuç ve kereviz kökünü soyup her şeyi küp küp doğrayın.
- Pırasaları halka halka doğrayıp yıkayın.
- Kerevizleri ince ince doğrayın.
- Bezelyeleri blenderle mümkün olduğunca ezin.
- Çorbayı tekrar kaynatın.
- Patatesleri, sebzeleri ve kerevizi ekleyip çorbayı 10 dakika daha kaynatın.
- Sosisi ince ince dilimleyip son 5 dakikada çorbaya ekleyin.
- Çorbaya tuz ve karabiber katın.
Peynirli çavdar ekmeği:
- 6 dilim çavdar ekmeğinin üstüne ince bir tabaka hâlinde hardal, daha kalın bir tabaka hâlinde de keçi peyniri sürün.
- 3 tanesini üst üste koyun, en üste bir dilim ekmek daha koyun.
- Bunları dörde bölün.
Malzemeler
- 600 gram dondurulmuş bezelye
- 1 adet sebze bulyon
- 1 orta boy patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kereviz kökü
- 2 adet pırasa
- 2 sap kereviz
- 1 adet az yağlı füme sosis
- 8 dilim çavdar ekmeği
- 1 miktar hardal
- 125 gram Hollanda usulü keçi peyniri
- 1 miktar taze çekilmiş karabiber