Hızlı Bezelye Çorbası

Hızlı Bezelye Çorbası

Tarif

Bezelyelerin pişirilmesi:

  • Bezelyeleri sebze bulyonla birlikte 1 litre suya koyun.
  • Suyu mütemadiyen karıştırarak kaynatın.
  • Bezelyeleri 15 dakika pişirin.

Bezelye çorbası:

  • Patates, havuç ve kereviz kökünü soyup her şeyi küp küp doğrayın.
  • Pırasaları halka halka doğrayıp yıkayın.
  • Kerevizleri ince ince doğrayın.
  • Bezelyeleri blenderle mümkün olduğunca ezin.
  • Çorbayı tekrar kaynatın.
  • Patatesleri, sebzeleri ve kerevizi ekleyip çorbayı 10 dakika daha kaynatın.
  • Sosisi ince ince dilimleyip son 5 dakikada çorbaya ekleyin.
  • Çorbaya tuz ve karabiber katın.

Peynirli çavdar ekmeği:

  • 6 dilim çavdar ekmeğinin üstüne ince bir tabaka hâlinde hardal, daha kalın bir tabaka hâlinde de keçi peyniri sürün.
  • 3 tanesini üst üste koyun, en üste bir dilim ekmek daha koyun.
  • Bunları dörde bölün.

Malzemeler

 

  • 600 gram dondurulmuş bezelye
  • 1 adet sebze bulyon
  • 1 orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kereviz kökü
  • 2 adet pırasa
  • 2 sap kereviz
  • 1 adet az yağlı füme sosis
  • 8 dilim çavdar ekmeği
  • 1 miktar hardal
  • 125 gram Hollanda usulü keçi peyniri
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler