Hızlı Bezelye Çorbası

Hızlı Bezelye Çorbası

Hazırlanış

Bezelyelerin pişirilmesi:
• Bezelyeleri sebze bulyonla birlikte 1 litre suya koyun.
• Suyu mütemadiyen karıştırarak kaynatın.
• Bezelyeleri 15 dakika pişirin. Bezelye çorbası:
• Patates, havuç ve kereviz kökünü soyup her şeyi küp küp doğrayın.
• Pırasaları halka halka doğrayıp yıkayın.
• Kerevizleri ince ince doğrayın.
• Bezelyeleri blenderle mümkün olduğunca ezin.
• Çorbayı tekrar kaynatın.
• Patatesleri, sebzeleri ve kerevizi ekleyip çorbayı 10 dakika daha kaynatın.
• Sosisi ince ince dilimleyip son 5 dakikada çorbaya ekleyin.
• Çorbaya tuz ve karabiber katın. Peynirli çavdar ekmeği:
• 6 dilim çavdar ekmeğinin üstüne ince bir tabaka hâlinde hardal, daha kalın bir tabaka hâlinde de keçi peyniri sürün.
• 3 tanesini üst üste koyun, en üste bir dilim ekmek daha koyun.
• Bunları dörde bölün.

Malzemeler

  • 600 gram dondurulmuş bezelye
  • 1 adet sebze bulyon
  • 1 orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kereviz kökü
  • 2 adet pırasa
  • 2 sap kereviz
  • 1 adet az yağlı füme sosis
  • 8 dilim çavdar ekmeği
  • 1 miktar hardal
  • 125 gram Hollanda usulü keçi peyniri
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler