Hızlı Sebze Turşuları

Hızlı Sebze Turşuları

Tarif

Turpların yarısının saplarını kesin ve hava geçirmez bir kavanozun içine yerleştirin.

Pırasaları boyuna ikiye kesin ve  dağılmalarını engelleyerek iyice durulayın. Turpların olduğu kavanozun içine dikey olarak yerleştirin. Kalan turpları sapları ile kavanoza yerleştirin, sonra diş sarmısakları, zencefil ve defne yapraklarını ekleyin ve her şeyi eşit olarak dağıtın.

Sirkeyi, şekeri, tuzu ve suyu bir sürahide birleştirin ve çözülene kadar karıştırın, ardından sebzelerin üzerine dökün, kavanozu kapatın, sonra yavaşça malzemelerin karışması için kavanozu hareket ettirin. En az 2 saat veya 1 yıla kadar bekletin. Turşular açıldıktan sonra 1 ay boyunca buzdolabında dayanabilir.

Malzemeler

  • 1 demet bebek turp, yıkanmış
  • 1 demet bebek pırasa, yeşil sapları kesilmiş
  • 3 diş sarmısak
  • 1 başparmak boyutlarında zencefil, soyulmuş ve ince ince kesilmiş
  • 4 defne yaprağı
  • 500 ml (2 bardak) elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 150 ml su

Benzer Tarifler