Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Pazar 12 Temmuz saat 03:45 | Pazar 12 Temmuz saat 08:05

Tarif

Hazırlık: 

Cupcake:

Fırını 180 dereceye getirin. Havucun üstünü kazıyıp rendeleyin. Zencefille kayısıyı ince ince doğrayın. Unu, toz bademi, kabartma tozunu, şekeri ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta yumurtayı, sütü ve ayçiçeği yağını karıştırın. Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın, çekirdekleri yumurta karışımına ekleyin. İki karışımı birleştirin ve havuç rendesini ekleyin. Cupcake tepsisine cupcake kalıplarını koyun. Kalıpların dörtte üçünü karışımla doldurun. Cupcake’leri fırında 25 dakika pişirin.

PortakallıKrema:

Bir tencerede havuç suyunu, portakal suyunu ve şekerin yarısını kaynatın. Kalan şekerle yumurta sarısını çırpın, unu ekleyin. Yumurta karışımına biraz portakal suyu katın, sonra hepsini tencereye koyun ve iyice karıştırın. Havuçlu portakallı kremayı kaynatın ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. Havuçlu portakallı kremanın üstüne streç film kapatıp soğumaya bırakın. Tereyağıyla şekeri 10 dakika çırpıp kabartın. Havuçlu portakallı kremayı karıştırın ve kabaran tereyağını yavaşça ekleyin. Hepsi iyice karışana kadar çırpmaya devam edin. Kremayı yıldız başlıklı krema torbasına koyun. Cupcake’lerin üstüne yuvarlak hâlinde sıkın.

Süsleme:

Kepçeyle havuçtan küçük toplar oyun. Portakal suyuyla zencefil şerbetini kaynatıp havuç toplarını içinde pişirin. Sonra kağıt havlu üstünde kurutun. Cupcake’leri havuç toplarıyla, Şam fıstıklarıyla ve bulabilirseniz menekşe şekerlemeleriyle süsleyin.

Malzemeler

Cupcake için:

  • 150 gram havuç
  • 3 parça zencefil şekerlemesi
  • 50 gram kuru kayısı
  • 100 gram un
  • 100 gram toz badem
  • 7 gram kabartma tozu
  • 220 gram şeker kamışı şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet yumurta
  • 180 mililitre süt
  • 60 mililitre ayçiçeği yağı
  • 1 adet vanilya çubuğu

Portakallı krema için:

  • 125 mililitre havuç suyu
  • 125 mililitre portakal suyu
  • 75 gram şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 250 gram tereyağı
  • 60 gram pudra şekeri

Süsleme için:

  • 100 gram havuç
  • 150 mililitre portakal suyu
  • 100 mililitre zencefil şerbeti
  • 75 gram Antep fıstığı
  • 1 ölçü menekşe şekerlemesi

Benzer Tarifler