Tarif

Fırını önceden 200 dereceye getirin. Börek için, unu tuz ve şekerle karıştırın. İçine tereyağını, sütü ve mayayı ekleyin. Pürüzsüz bir hamur yoğurun ve 80 gramlık parçalara ayırın. Hamuru streç filme sarıp 30 dakika dinlendirin.

Harç için, malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 80 gramlık sosisler halinde şekil verin.

Yumurtayı çırpın.

Hamur toplarını açın, kıymaları üstüne yerleştirin ve hamurla kaplayın. Çırpılmış yumurtayı fırçayla sürün, ekmeğin kenarlarını kapatın ve sıkarak sabitleyin. Ruloları 45 dakika kadar daha dinlendirin, ardından üstlerine fırçayla çırpılmış yumurta sürüp altın rengi alana kadar 20 dakika fırında pişirin.

Malzemeler

Börek hamuru için

  • 500 gram un
  • 6 gram tuz
  • 10 gram toz şeker
  • 125 gram tereyağı
  • 250 mililitre süt
  • 25 gram taze maya

Harç için

  • 600 gram karışık kıyma
  • 100 gram ekmek kırıntısı
  • 25 mililitre süt
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler