Hollanda Usulü Pound Kek

Hollanda Usulü Pound Kek

Hazırlanış

Hazırlık:

Kek kalıbını yağlayın ve pişirme kağıdı serin. Kek kalıbının içine badem dilimlerini serpin. Japonez çikolata:

Bir kasede yumurta akıyla şekeri sertleşene kadar çırpın. Badem ununu ve kakao tozunu karıştırın, yumurta akına ekleyin. Kek kalıbının içine japonez çikolatayı sürün. Pound kek:

Fırını 160 dereceye ayarlayın. Şekerle tereyağını hafifçe karıştırın, tek tek yumurtaları ekleyin. Unu kabartma tozuyla karıştırın, tereyağı karışımına ekleyin. Kek hamuru yumuşayana kadar karıştırın. Karışımı kek kalıbına dökün ve fırında 60 dakika pişirin. Keki soğumaya bırakın. Portakallı krema:

Vanilya çubuğunu boydan boya kesin ve içini kazıyın. Portakallı kremayı hazırlamak için portakal suyunu tencereye dökün, vanilya çekirdeğiyle şekerin yarısını ekleyin, hepsini kaynatın. Bir kapta şekerin kalanıyla yumurta sarısı

Malzemeler

Japonez çikolata için:

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 40 gram badem unu
  • 1 tatlı kaşığı toz kakao

Pound kek için:

  • 115 gram yumuşak tereyağı
  • 115 gram pudra şekeri
  • 3 adet yumurta
  • 130 gram un
  • 5 gram kabartma tozu

Portakallı krema için:

  • 250 mililitre portakal suyu
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 50 gram şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 250 gram yumuşak tereyağı
  • 60 gram pudra şekeri

Ek olarak:

  • 50 gram dilimlenmiş badem

Benzer Tarifler