İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Hollanda Usulü Pound Kek

Adımlar

  1. Prev1/4Next

    Hazırlık:

    Kek kalıbını yağlayın ve pişirme kağıdı serin. Kek kalıbının içine badem dilimlerini serpin.
  2. Prev2/4Next

    Japonez çikolata:

    Bir kasede yumurta akıyla şekeri sertleşene kadar çırpın. Badem ununu ve kakao tozunu karıştırın, yumurta akına ekleyin. Kek kalıbının içine japonez çikolatayı sürün.
  3. Prev3/4Next

    Pound kek:

    Fırını 160 dereceye ayarlayın. Şekerle tereyağını hafifçe karıştırın, tek tek yumurtaları ekleyin. Unu kabartma tozuyla karıştırın, tereyağı karışımına ekleyin. Kek hamuru yumuşayana kadar karıştırın. Karışımı kek kalıbına dökün ve fırında 60 dakika pişirin. Keki soğumaya bırakın.
  4. Prev4/4Next

    Portakallı krema:

    Vanilya çubuğunu boydan boya kesin ve içini kazıyın. Portakallı kremayı hazırlamak için portakal suyunu tencereye dökün, vanilya çekirdeğiyle şekerin yarısını ekleyin, hepsini kaynatın. Bir kapta şekerin kalanıyla yumurta sarısını çırpın ve un ekleyin. Yumurta karışımına biraz portakal suyu koyun, sonra bunu tencereye alın ve iyice karıştırın. Portakallı kremayı kaynatın ve beş dakika kısık ateşte pişirin. Portakallı kremayı pişirme kağıdına dökün, streç filmle kapatın ve soğumaya bırakın. Tereyağıyla şekeri hafifçe karıştırın, portakallı kremaya ekleyin. Keki kalıbından çıkarın ve kekin üstünü üçgen bir dilim oluşacak şekilde kesin. Kestiğiniz kısmın iç tarafına biraz portakallı krema sürün. Dilimi keke tekrar yerleştirin. Kekin üstüne servis etmeden önce pudra şekeri serpin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen