Hollanda Usulü Roti

Hollanda Usulü Roti

Hazırlanış

Hazırlık:
• Yumurtalar için bir tencerede su kaynatın. Ekmek:
• Büyük bir kâsede 500 gram unla kabartma tozunu karıştırın.
• 150 mililitre süt ekleyin.
• Hamuru ellerinize yapışmayacağı kıvama gelene dek yoğurun.
• Gerekirse bir miktar ılık süt ekleyin.
• 12 küçük beze oluşturun.
• Çalıştığınız alana biraz un serpin.
• Bir merdane yardımıyla hamurları 2 milimetre kalınlığında açın.
• Üstlerine un serpip üst üste dizin. Yumurtaların haşlanması:
• Yumurtaları 8 dakika haşlayın.
• Soğuk suyun altına tutup kabuklarını soyun. Tavuklu salçalı kuru fasulye:
• Tavuk göğüs etlerini küp küp doğrayın.
• Tuz ve karabiber ekleyin.
• Bir tavada yağı kızdırın.
• Tavuk göğüs etlerini iki yanı da kahverengileşene dek kızartın.
• Salçalı kuru fasulyeleri ekleyin.
• Kaynatıp ocağın altını kısın.
• Tavuğu 5 dakika ağır ateşte kaynatın.

Malzemeler

  • 600 gram un
  • 150 mililitre yağsız süt
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 500 gram salçalı kuru fasulye
  • 200 gram taze fasulye
  • 4 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı köri
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler