Hollanda Usulü Roti

Hollanda Usulü Roti

Tarif

Hazırlık:

  • Yumurtalar için bir tencerede su kaynatın.

Ekmek:

  • Büyük bir kâsede 500 gram unla kabartma tozunu karıştırın.
  • 150 mililitre süt ekleyin.
  • Hamuru ellerinize yapışmayacağı kıvama gelene dek yoğurun.
  • Gerekirse bir miktar ılık süt ekleyin.
  • 12 küçük beze oluşturun.
  • Çalıştığınız alana biraz un serpin.
  • Bir merdane yardımıyla hamurları 2 milimetre kalınlığında açın.
  • Üstlerine un serpip üst üste dizin.

Yumurtaların haşlanması:

  • Yumurtaları 8 dakika haşlayın.
  • Soğuk suyun altına tutup kabuklarını soyun.

Tavuklu salçalı kuru fasulye:

  • Tavuk göğüs etlerini küp küp doğrayın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Bir tavada yağı kızdırın.
  • Tavuk göğüs etlerini iki yanı da kahverengileşene dek kızartın.
  • Salçalı kuru fasulyeleri ekleyin.
  • Kaynatıp ocağın altını kısın.
  • Tavuğu 5 dakika ağır ateşte kaynatın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.

Taze fasulyelerin hazırlanması:

  • Taze fasulyeler için bir tencerede tuzlu su kaynatın.
  • Fasulyeleri yıkayıp uçlarını kesin.
  • Fasulyeleri diri kalacakları şekilde, 6 dakika kaynatın.
  • Suyunu süzüp buharının çıkmasını bekleyin.
  • Taze fasulyeleri, tavuklu kuru fasulyeye ekleyip karıştırın.

Lavaşların pişirilmesi:

  • Bir tavayı yüksek ateşte yanan ocağa koyun.
  • Lavaşları her yanını 2 dakika pişirin.

Körili yumurta:

  • Yağı bir tavada kızdırın.
  • İçine köri ekleyin.
  • Yumurtaları ekleyip yumurtaların her yanını 2 dakika kadar pişirin.

Malzemeler

 

  • 600 gram un
  • 150 mililitre yağsız süt
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 500 gram salçalı kuru fasulye
  • 200 gram taze fasulye
  • 4 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı köri
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler