Humus ve Falafel

Humus ve Falafel

Hazırlanış

Humus:

Nohutları süzün. Sarımsağı soyup doğrayın. Nohutları, sarımsak, tahin, kimyon, limon suyu, tuz, karabiber, zeytinyağı ve yoğurtla birlikte mutfak robotunda çekin. Falafel:

Nohutları gece boyunca bol suda ıslatın. Islattığınız nohutları süzün. Sarımsağı soyup doğrayın. Biberi temizleyip tohumlarını çıkarın, ince ince doğrayın. Yeşillikleri doğrayın. Bütün malzemeleri mutfak robotuna koyup kimyon, tahin, misket limonu suyu ve tuzu da ekleyin. Hepsini püre hâline getirin. Islattığınız ekmeği karışıma ekleyip iyice harmanlayın. Karışımdan küçük toplar yapıp düzleştirin. Yağı 180 dereceye kadar kızdırıp falafel’leri kızartın. Marulu yıkayıp kurulayın ve parçalayın. Domatesleri ve salatalığı dilimleyin. Soğanı soyup halka halka doğrayın. Marul, domates, salatalık ve soğanı karıştırıp servis tabağına alın. Falafel’leri üstüne koyup, en üste humusu gezdirin. Biraz za

Malzemeler

Hamur için:

  • 400 gram pişmiş nohut
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 adet limon
  • 2 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber

Falafel için:

  • 225 gram nohut
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 50 gram maydanoz
  • 50 gram kişniş
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 adet misket limonu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı susam
  • 2 dilim beyaz ekmek

Benzer Tarifler