Tarif

Humus

Akşamdan ıslatılmış ve pişirilmiş nohutların kabuklarını soyun. Blender’ın içerisine koyun. Zeytin yağı, tahin ve limon suyu ekleyin. Ardından baharatları da ekleyin ve blender’da karıştırmaya başlayın. İpeksi bir dokuya bürününceye dek 5-10 dakika kadar karıştırmaya devam edin. Tuz ilave edin. Tadın. Eğer yeterince yumuşak değilse biraz su ilave edin.

Rengarenk humus

Humusu üçe bölün. Eşit pay ettiğiniz ilk kısmı blender’a koyun ve kavrulmuş kabağı ekleyin. Yumuşak bir hal alıncaya dek blender’da karıştırın ve çıkarın. Humusun ikinci kısmını blender’a ekleyin ve ıspanak ilave edin. Karıştırın ve çıkarın. Ve humusunuzun kalan son kısmını da blender’a ekleyin. Pişmiş pancarı ya da pancar turşusunu blender’a koyun. İyice karıştırın ve çıkarın.

Sunum

Ekmeği ince dilimler halinde kesin ve dilerseniz hafifçe kızartın. Farklı renklerdeki humuslarınızı ekmeğe sürdükten sonra üzerine ilave etmek için hazırladığınız malzemeleri göz ve damak zevkinize göre sürün.

Afiyet olsun!

Malzemeler

Humus

  • 1 kg önceden pişirilmiş nohut
  • 240 gr zeytinyağı
  • 240 gr tahin
  • 5 gr tuz
  • 2 limondan limon suyu
  • 1 tutam karabiber
  • 5 gr acı kırmızı pul biber
  • 5 gr kimyon

Eklentiler

  • 200 gr kavrulmuş kabak
  • 200 gr pişmiş ıspanak
  • 200 gr pişmiş pancar ya da pancar turşusu

Üzerine İlaveler (Örnek Olarak)

  • 100 gr pastırma
  • 100 gr turşu
  • 1 adet avokado
  • 2 adet haşlanmış yumurta
  • 2 adet bıldırcın yumurtası
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 1 adet nar taneleri
  • 1 adet kivi
  • 5 adet çeri domates
  • 1 tutam yeşillik
  • 1 tutam yenebilir çiçekler

Ek

  • 1 bütün ekşi maya ekmeği veya dilediğiniz başka bir dilimlenmiş ekmek

Benzer Tarifler