Hurma Püresi Dolgulu Kurabiyeler

Hurma Püresi Dolgulu Kurabiyeler
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazar 17 Ekim saat 08:30 | Pazar 17 Ekim saat 09:00

Tarif

Hamur: Küçük bir kasede maya ve 1/2 tatlı kaşığı şekeri ılık suyla karıştırın. Kabarcıklar çıkana kadar, yaklaşık 5 dakika bekletin.

Büyük bir kasede unları, mahlebi, tuzu, sakızı ve kalan 1/2 su bardağı şekeri birlikte çırpın. Sade tereyağını ekleyin ve emilene kadar  yavaşça karıştırın. Küçük bir kasede maya karışımı ve sütü karıştırın. Un karışımının üzerine gezdirin. Ellerinizle veya silikon bir spatula kullanarak, hamur bir araya gelene ve nemli olana kadar yoğurun, Hamurunuz ıslak olmamalı. Üstünü örtün ve 2 saat oda sıcaklığında bekletin.

Dolgu: Bu esnada hurmalar, tereyağı, su, şeker, tarçın, mahlep ve anason tohumlarını mutfak robotunda pürüzsüz bir macun oluşana kadar çekin. Üstünü örtün ve hamur dinlenene kadar bekletin.

Fırını önden 175 dereceye ısıtın. 4 cm’lik dondurma kaşığı kullanarak 1 yemek kaşığı hamuru alın ve bir top haline getirin. Ortada bir kuyu oluşturmak için avucunuzun içindeki hamura parmağınızla bastırın. Kuyuya 1 tatlı kaşığı dolgu koyun. Kapatmak için hamurun kenarlarını yukarı doğru çekin, gerekirse daha fazla hamur ekleyin. Hamuru sıkıca bir mamul kalıbına bastırın. Hamuru pişirme kağıdı kaplı bir fırın tepsisine almak için kalıbı ters çevirin ve hafifçe vurun. Yaklaşık 3 cm aralıklarla kalan hamurla tekrarlayın. Yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin.

Kenarları altın rengine dönene kadar 14-17 dakika pişirin. Pişirme kağıtlarını  tel ızgaraya aktarın. Tamamen soğumaya bırakın.

 

 

Malzemeler

  • 1/2 tatlı kaşığı aktif kuru maya
  • 1/2 su bardağı ve 1/2 tatlı kaşığı şeker
  • 1/4 su bardağı ılık su (40-43 derece)
  • 3 su bardağı ince irmik
  • 1/2 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un
  • 2 tatlı kaşığı toz mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı toz damla sakız
  • 1 su bardağı sade tereyağı, eritilmiş ve soğutulmuş
  • 1/4 su bardağı süt, oda sıcaklığında
  • 1/2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış Medjool hurması
  • 1/4 su bardağı tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
  • 3 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 2 tatlı kaşığı toz mahlep
  • 1 tatlı kaşığı toz anason tohumu

Benzer Tarifler