Hurmalı Trifle

Hurmalı Trifle

Hazırlanış

Bavarua:

Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp blendere atın. Portakal suyunu ve balı ekleyip pürüzsüz bir hâle gelene kadar karıştırın. Jelatini soğuk suda 5 dakika boyunca ıslatın. Suyunu sıktıktan sonra jelatini ısıtın. Eriyen jelatini portakallı karışıma ekleyin. Kremayı hafif sertleşene kadar çırpın. Portakallı karışımla katlayarak karıştırın. Bavarua’yı buzdolabında sertleşene kadar soğutun. Trifle:

Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün. Portakalların kabuğunu soyup dilimleyin. Narları soyup tanelerini ayırın. Kurabiyeleri ufalayın. Keki küp küp doğrayın. Antep fıstıklarını ince ince kıyın. Kremayı sertleşene kadar çırpın. Malzemelerin hepsini güzel bir cam kaseye ya da vazoya kat kat dizin.

Malzemeler

Bavarua için:

  • 250 gram hurma
  • 350 gram portakal suyu
  • 100 gram bal
  • 6 adet jelatin yaprağı
  • 600 gram çırpılmış krema

Trifle için:

  • 250 gram hurma
  • 2 adet portakal
  • 2 adet nar
  • 500 gram Arap kurabiyesi
  • 1 yarım kek
  • 100 gram Antep fıstığı
  • 500 mililitre çırpılmış krema
  • 1 litre yoğurt
  • 150 mililitre nar şurubu
  • 1 demet taze nane

Benzer Tarifler