İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

İç Pilav

Oylama 0/5

Ayçiçeği yağını tencerede orta ateşte ısıtın. Soğanları ve sarımsağı bir büyük tutam tuzla birlikte içine ekleyin. Hafif altın sarısı olana kadar beş dakika pişirin.

Başka küçük bir tencerede çam fıstıklarını altın kahverengi olana kadar soteleyin. (dikkat edin, çok çabuk yanarlar)

Önceden ıslatılmış pirinçleri soğanların içine ekleyin ve neredeyse şeffaflaşana kadar en az 2-3 dakika karıştırın.

Çam fıstıklarını, kuş üzümlerini, kayısıları, hurmaları, tarçını, yenibaharı, sumağı ve şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam edin ve ardından küp domatesleri ekleyin. Pirinçlerin üstünü örtecek kadar tavuk suyu dökün. Gerekiyorsa biraz daha tuz ekleyin. Arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Tencerenin üstünü kapatın. Pirinçler yaklaşık 15 dakika yavaşça pişsinler (pirince göre de değişebilir). Ara sıra kontrol edip hafifçe karıştırın.

Piştikten sonra doğranmış naneleri de ekleyip karıştırın. Üzerine dilimlenmiş kuzu pirzolalardan koyup servis edin.  

 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Tom Aikens