Tarif

Ayçiçeği yağını tencerede orta ateşte ısıtın. Soğanları ve sarımsağı bir büyük tutam tuzla birlikte içine ekleyin. Hafif altın sarısı olana kadar beş dakika pişirin.

Başka küçük bir tencerede çam fıstıklarını altın kahverengi olana kadar soteleyin. (dikkat edin, çok çabuk yanarlar)

Önceden ıslatılmış pirinçleri soğanların içine ekleyin ve neredeyse şeffaflaşana kadar en az 2-3 dakika karıştırın.

Çam fıstıklarını, kuş üzümlerini, kayısıları, hurmaları, tarçını, yenibaharı, sumağı ve şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam edin ve ardından küp domatesleri ekleyin. Pirinçlerin üstünü örtecek kadar tavuk suyu dökün. Gerekiyorsa biraz daha tuz ekleyin. Arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Tencerenin üstünü kapatın. Pirinçler yaklaşık 15 dakika yavaşça pişsinler (pirince göre de değişebilir). Ara sıra kontrol edip hafifçe karıştırın.

Piştikten sonra doğranmış naneleri de ekleyip karıştırın. Üzerine dilimlenmiş kuzu pirzolalardan koyup servis edin.  

 

Malzemeler

  • 800 mililitre ayçiçeği yağı
  • 2 adet küp küp doğranmış soğan
  • 3 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 avuç çam fıstığı
  • 200 gram Basmati pirinci
  • 30 gram kuş üzümü
  • 4 adet doğranmış kuru kayısı
  • 5 adet hurma (iri doğranmış)
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 1 yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 yarım çay kaşığı sumak
  • 1 yarım çay kaşığı şeker
  • 3 adet salkım domates (soyulmuş
  • çekirdekleri alınmış ve küp doğranmış)
  • 600 gram tavuk suyu
  • 5 gram taze nane

Benzer Tarifler