İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

İçli Burger

Oylama 5/5

Hamburgerin ekmeğini hazırlamak için mutfak robotunun içine un, su, kuru maya, toz şeker ve tuzu koyup robotu çalıştırın. Karışım bir hamur haline gelinceye dek karışmaya bırakın. Dilerseniz elinizle yoğurarak da yapabilirsiniz.

Hazır olan hamuru bir kaba alıp üzerine kaba yapışmaması için biraz zeytinyağı dökün ve kabın üstünü streç film ile örtüp fırın üzeri gibi sıcak olabilecek bir yere koyup mayalanması için bekletin.

Kapya biberleri ocağın üzerine koyup çevirerek közleyin.

Kıymayı kasenin içine koyup tuz, karabiber ve ketçabı ekleyip bir kaşık yardımıyla kabaca karıştırın.

Kırmızı soğanın kabuklarını soyup halka halka doğrayın.

Közlenen biberi ocaktan alıp kabuğunu ve çekirdeklerini temizleyip iyice ufalanana dek kıyın ve kıymanın içine ilave edip iyice yoğurun.

Tavayı ocağa koyup ısıtın.

İstiridye mantarlarını irice birkaç parçaya bölüp üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve ısınmış tavada çevirerek pişirin. Üzerine birkaç yaprak biberiye ve fesleğen serpiştirin, çok az da kırmızı üzüm sirkesi ekleyin. Pişen mantarları tavadan alın.

Kıymayı avcunuzun içinde orta büyüklükte köfteler haline getirin ve mantarları pişirdiğiniz sıcak tavada çevirerek mühürleyin. Daha sonra fırında da pişecekleri için tamamen pişirmeyin.

Düz bir zemine biraz un serpin. Mayalanan hamurdan orta büyüklükte bir parça koparıp unun üzerine koyun ve oklava yardımıyla hamuru çok ince olmayacak şekilde açın.

Çedar peynirini dilimleyin.

Açtığınız hamurun ortasına, kenarlarından bohça yapar gibi katlamak için pay bırakarak, sırasıyla çedar peyniri, üzerine köfte, istiridye mantarı, bebek ıspanak, kırmızı soğan dilimi ve en üste de tekrar çedar peyniri koyup hamuru katlayarak bohça biçiminde kapatın. Böylece her tarafı kapalı bir hamburger elde etmiş olacaksınız.

Hamur ve köfteler bitene dek aynı işlemi uygulayın.

Hazırlanan hamburgerleri içine yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.

Yumurtayı kaseye kırıp çırpın ve hamburgerlerin üzerine bir fırça yardımıyla sürün.

Hamburgerleri 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.

Sosu hazırlamak için, kornişon turşuları şeritler halinde kesin, maydanoz ve dereotunun yapraklarını ayıklayıp kabaca doğrayın. Beyaz soğanın kabuklarını soyup küçük küplere doğrayın.

Tüm malzemeyi derince bir kasenin içine koyup üzerine ½ su bardağı ketçap ve 1 su bardağı da mayonezi ekleyip iyice karıştırın.

Pişen hamburgerleri fırından alın, yanında hazırladığınız sos ile beraber servis edin
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Hazer Amani