Tarif

Bulguru sıcak su ile yumuşatın. Yumuşamış bulguru genişçe bir kaba alın. Kırmızı eti robotta çekerek püre haline getirin. Püre eti, salçaları bulgur dolu kaseye ekleyip malzemeleri yoğurun. İçine galeta unu, kimyon ve tuzu ekleyin. Karışım kıvama gelene kadar azar azar su ekleyerek yoğurmayı sürdürün. Tezgaha bir adet yağlı kağıdı serin. Üzerine hazırlayacağınız harçtan bir miktar koyup üzerine de yağlı kağıt kapatın. Bulgurlu harcı yağlı kağıt içinde oklavayla incecik açın. İstenilen kıvama gelince üstteki yağlı kağıdı alın. Yuvarlak bir kalıp ya da kase yardımıyla açtığınız bulguru yuvarlaklar halinde kesin. Aynı işlemi geri kalan tüm malzeme için uygulayın.

Tavaya ayçiçeği yağı koyun. Yağ kızarınca hazırladığınız yuvarlakları kızartın. Kızarttığınız yuvarlakları içine peçete serilmiş bir tabağa çıkartın.

Yağı süzüldükten sonra servis edin.

Malzemeler

  • 200 gram ince bulgur
  • 1 yarım çay bardağı sıcak su
  • 70 gram dana bonfile
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 ölçü su
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tutam kimyon
  • 1 ölçü tuz
  • 1 ölçü ayçiçeği yağı

Benzer Tarifler