İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

İçli Köfte Çıtırları

Oylama 0/5
Bulguru sıcak su ile yumuşatın. Yumuşamış bulguru genişçe bir kaba alın. Kırmızı eti robotta çekerek püre haline getirin. Püre eti, salçaları bulgur dolu kaseye ekleyip malzemeleri yoğurun. İçine galeta unu, kimyon ve tuzu ekleyin. Karışım kıvama gelene kadar azar azar su ekleyerek yoğurmayı sürdürün. Tezgaha bir adet yağlı kağıdı serin. Üzerine hazırlayacağınız harçtan bir miktar koyup üzerine de yağlı kağıt kapatın. Bulgurlu harcı yağlı kağıt içinde oklavayla incecik açın. İstenilen kıvama gelince üstteki yağlı kağıdı alın. Yuvarlak bir kalıp ya da kase yardımıyla açtığınız bulguru yuvarlaklar halinde kesin. Aynı işlemi geri kalan tüm malzeme için uygulayın.

Tavaya ayçiçeği yağı koyun. Yağ kızarınca hazırladığınız yuvarlakları kızartın. Kızarttığınız yuvarlakları içine peçete serilmiş bir tabağa çıkartın.

Yağı süzüldükten sonra servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar