Ilık Patates Yatağı Üzerinde Soslu Sote Palamut

Ilık Patates Yatağı Üzerinde Soslu Sote Palamut
Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Pazar 9 Ağustos saat 12:25 | Pazar 9 Ağustos saat 19:20

Tarif

Patatesleri orta büyüklükte küp küp doğrayın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve biberiye ile harmanlayın. 180 derecede fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra patateslere hazırlanan tartar sostan bir veya iki kaşık ekleyerek karıştırın.  

Salata

Roka ve tereleri saplarından ayırın. Önceden hazırlayıp buzdolabında tutun.

Zeytinyağ ve sirke ile salata sosu hazırlayın. Tuzunu ekelyin.

Dolaptan çıkarılan soğuk roka ve tereleri bir karıştırma kabına alın. Sosu üzerine gezdirin. Soğuk salata, sosunu daha iyi tutar. Soğan turşularını ekleyin ve karıştırın. 

Mayonez

Yumurta sarısına hardal ve sirke ekleyin. İsteğe bağlı limonda ekleyebilirsiniz. Yavaşça karıştırın. Homojen bir karışım haline gelince biraz zeytinyağı dökün. Önce yavaş hareketler ile ardından hızlanarak çırpın. Bu işlemi mayonez kıvamını elde edene kadar devam ettirin. 

Tartar Sos

Hazırlanan mayoneze ufak ufak doğranan dereotu, salatalık turşusu ve yeşil soğanı ekleyin.

Palamut

Filetosunu çıkardığınız balıkları döküm tavada az miktarda zeytinyağında soteleyin.

Balıkları fırından çıkan ılık patates ve salata ve sos ile servis edin.

Malzemeler

Patates

Biberiye 

Zeytinyağı 

Tuz

Karabiber

Tartar sos

 

Salata 

Roka

Tere 

Sogan turşusu

Zeytinyağ

 

Mayonez

2 yumurta sarısı

Zeytinyağı 

Sirke

Limon

Hardal

 

Tartar sos

 Dereotu

Salatalık turşusu 

Yeşil soğan

Tuz

Karabiber

Benzer Tarifler