Tarif
Patatesleri orta büyüklükte küp küp doğrayın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve biberiye ile harmanlayın. 180 derecede fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra patateslere hazırlanan tartar sostan bir veya iki kaşık ekleyerek karıştırın.
Salata
Roka ve tereleri saplarından ayırın. Önceden hazırlayıp buzdolabında tutun.
Zeytinyağ ve sirke ile salata sosu hazırlayın. Tuzunu ekelyin.
Dolaptan çıkarılan soğuk roka ve tereleri bir karıştırma kabına alın. Sosu üzerine gezdirin. Soğuk salata, sosunu daha iyi tutar. Soğan turşularını ekleyin ve karıştırın.
Mayonez
Yumurta sarısına hardal ve sirke ekleyin. İsteğe bağlı limonda ekleyebilirsiniz. Yavaşça karıştırın. Homojen bir karışım haline gelince biraz zeytinyağı dökün. Önce yavaş hareketler ile ardından hızlanarak çırpın. Bu işlemi mayonez kıvamını elde edene kadar devam ettirin.
Tartar Sos
Hazırlanan mayoneze ufak ufak doğranan dereotu, salatalık turşusu ve yeşil soğanı ekleyin.
Palamut
Filetosunu çıkardığınız balıkları döküm tavada az miktarda zeytinyağında soteleyin.
Balıkları fırından çıkan ılık patates ve salata ve sos ile servis edin.
Malzemeler
Patates
Biberiye
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Tartar sos
Salata
Roka
Tere
Sogan turşusu
Zeytinyağ
Mayonez
2 yumurta sarısı
Zeytinyağı
Sirke
Limon
Hardal
Tartar sos
Dereotu
Salatalık turşusu
Yeşil soğan
Tuz
Karabiber