İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

İnanılmaz Bezelye Ezmesi ve Kızarmış Ekmek Üstünde Bakla

Oylama 0/5
Bezelye ve baklaları ayıklayın, ayrı tutun. Küçük olanları salatada kullanmak üzere ayırın.

Sıradaki kısmı, gerekirse parti parti, havanda yapacağız (mutfak robotundan da geçirebilirsiniz ama yemeği harika yapan dövülmüş lezzeti elde edemezsiniz). Nane yapraklarının yarısını bezelye ve bir tutam tuzla havanda dövün. Baklaları azar azar arada ekleyerek koyu, yeşil bir ezme elde edin.

Birkaç yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı ekleyerek ezmeyi harika ve dağıtılabilir kıvama getirin. Pecorino’yu ekleyin. Karışım biraz katı olursa, inceltmek için biraz daha yağ ekleyin. Limon suyunun dörtte üçünü ekleyin – her şeyi tamamlayacak olan bu. Tadına bakın bakalım, ne düşüneceksiniz. Pecorino’nun zenginliğini ve yağın sağladığı dengeyle, bezelye, bakla ve nanenin tazeliğini almalısınız. Gerekirse biraz daha tuz ve biberle çeşnilendirin.

Ekmeğin iki tarafını da ya mangal da ya da kızgın bir demir tavada kızartın. Her bir dilimi iki defa (çok önemli) sarımsağın kesik kısmına sürtün ve üstüne bezelye ezmesiyle yarım top mozzarella koyun.
Bezelye otları, kalan nane yaprakları ve kenara ayırdığınız küçük bezelye ve baklaları, kalan limon suyu, zeytinyağı, tuz ve biberle karıştırıp bu salatayı küçük kızarmış dilimlerin üstüne koyun. Biraz daha zeytinyağı ve Pecorino rendesiyle tamamlayın. Çok lezzetli.

NOT: Biraz aklınızı çeleyim: Bu ezmeyi tagliatelle’yle karıştırırsanız… Ah! Izgara beyaz balığın üstüne dökerseniz… Çifte ah!
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Jamie Oliver