İncir Dolgulu Sicilya Kurabiyeleri

İncir Dolgulu Sicilya Kurabiyeleri
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 23 Nisan saat 05:05 | Cuma 23 Nisan saat 06:55

Tarif

Hamur: Bir mutfak robotunda un, toz şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. En büyük parçalar bezelye büyüklüğüne gelene kadar tereyağını ekleyin ve karıştırın. Yumurta, 1 yemek kaşığı süt, vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. Hamur oluşana kadar karıştırın. Hamur kuru görünüyorsa kalan 1 yemek kaşığı sütü ekleyin.

Hamuru ikiye bölün. Her birine dikdörtgen şekli verin, streç filme sarın ve yaklaşık 2 saat katılaşana kadar buzdolabında saklayın.

Dolgu: Bir mutfak robotunda incir, kuru üzüm, bal, brendi, tarçın, karanfil, muskat, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve tuzu yoğun bir ezme oluşana kadar çekin. Ezmeyi bir kaseye aktarın ve cevizlerle karıştırın. 1/4 su bardağı dolguyu ölçün, bir parça streç film üzerine yerleştirin ve yaklaşık 25 cm uzunluğunda bir dolgu çubuğuna  yuvarlayın. Katılaşana kadar dondurun. Kalan dolgu ile işlemi tekrarlayın (10 çubuğunuz olmalı).

Her seferinde bir dikdörtgen hamurla çalışarak, hamuru hafifçe unlanmış bir pişirme kağıdına yerleştirin. Hamuru, 3mm kalınlığında, 38 x 25 cm’lik bir dikdörtgen şeklinde açın. Pişirme kağıdını bir fırın tepsisine aktarın. 30 dakika soğutun. İşlemi kalan hamurla tekrarlayın.

Her bir hamur dikdörtgenini çapraz olarak beş adet 5 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Uzun kenarları çalışma yüzeyinin kenarına paralel olacak şekilde çalışma yüzeyine bir hamur şeridi yerleştirin. Her şeridin uzun kenarının üst kenarı boyunca bir dolgu çubuğu yerleştirin. Kalan hamuru dolguyu sarmak için katlayın. Birleşme noktası aşağı bakacak şekilde pişirme kağıdı kaplı bir fırın tepsisine aktarın. Soğuyana kadar yaklaşık 30 dakika buzdolabına koyun. Kalan hamur ve dolgu çubukları ile işlemi tekrarlayın.

Fırını önden 175 dereceye ısıtın. Çubukları 5 cm’lik parçalara kesin. Bir soyma bıçağı kullanarak, her parçanın bir tarafını tamamen kesmemeye dikkat ederek 2 kesik atın. Kesikler dış tarafta kalacak şekilde, her parçaya hilal şekli veri. Pişirme kağıdı serili fırın tepsilerine aktarın. Altları kahverengi ve üst kısımları açık altın rengi olana kadar, tepsiyi yarısında döndürerek, 18-22 dakika boyunca pişirin. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

Kaplama: Yumurta beyazlarını ve pudra şekerini pürüzsüz olana kadar çırpın. Vanilyayı ekleyin. Çok küçük yuvarlak ucu olan bir krema torbasına aktarın. Kaplamayı kurabiyelerin üstüne sıkın. Katılaşana kadar bekleyin. Kurabiyeler 2 güne kadar oda sıcaklığında, pişirme kağıtları arasında, hava geçirmez bir kapta saklanabilir.

Malzemeler

  • 4 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un. Ek olarak serpmek için
  • 1 1/2 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket (1 su bardağı) tuzsuz tereyağı, küçük parçalara kesilmiş ve soğutulmuş
  • 3 büyük yumurta
  • 1 ila 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1/2 portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı incir, sapları ayıklanmış
  • 3/4 su bardağı kuru üzüm
  • 1/2 su bardağı bal
  • 1/4 su bardağı brendi
  • 2 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1/4 tatlı kaşığı toz karanfil
  • 1 tutam toz muskat
  • 1/2 portakal kabuğu rendesi
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 3/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 1/2 su bardağı pikan cevizi, kavrulmuş ve ince doğranmış
  • 2 büyük yumurta akı, çırpılmış
  • 2 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü

Benzer Tarifler