İncir Pestili

İncir Pestili

Tarif

Meyve, su ve şeker tencereye konulur, karıştırılır.

Ocakta kısık ateşte kaynatılır. Burada zaman meyveye göre değişebilir.

Karışım ocaktan alındıktan sonra oda sıcaklığına gelir.

Ardından blenderdan geçirilir. Kıvamını pürüzsüz olması, kolay yayılması ve parlaklığını kazaması için.

Fırın tepsisinin altını silpat konulur. Bir kepçe yardımı ile karışım silpatlara yayılır.Üzerine damak zevkine göre ufalanmış ceviz, fındık gibi çerezler konulabilir.

Pestiller 50 derecede kurutulur.

Daha sonra bir cetvel yardımcı ile eşit ölçüde şeritler kesilerek pestiller sarılır. Kapaklı cam kavanozlarda hava almayacak şekilde muhafaza edilir.

Malzemeler

  • İncir
  • Esmer şeker (1\4 oranında) (Şeker oranı meyvenin olgunluğuna göre değişebilir.)
  • Su (1\3 oranında)

Benzer Tarifler