Tarif

Sirkeyi yapacağınız kavanozu dezenfekte etmek için ocağa tencereyi koyup altını yakın ve içine sıcak su ekleyin.

Kavanozu ve kapağını tencerenin içine yerleştirin, tencerenin kapağını kapatın ve bu şekilde sıcak suyun içinde 5-10 dakika bekletin. Böylece kavanozun bakteri üretmesini önleyecek ve varsa bakterilerinden arındırmış olacaksınız.

Dezenfekte olan kavanozu hiç kullanılmamış temiz bir bez ile güzelce kurulayın.

Siyah incirleri dörde bölün.

Doğranan incirleri yarısından fazlasını kavanozun içine koyun.

Kuru incirleri küçük parçalar halinde doğrayın ve taze incirlerin üstüne yerleştirin. Geri kalan taze incirleri de koyun.

Kavanozun büyüklüğüne göre incir sayısı az gelirse ilave edebilirsiniz.

İncirlerin üzerini ağzına kadar elma sirkesi ile doldurun. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

Sirkeyi olması için mutfağın uygun bir köşesinde saklayın.

1. haftadan sonra sirkenin içine 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.

İncir sirkesinin istediğiniz kıvama gelip gelmediğini deneme yanılma yöntemiyle anlayabilirsiniz. Olup olmadığını anlamak için 1. haftadan sonra her hafta bir miktar alıp tadına bakın.

İncir sirkeye tamamen tadını geçirip, kıvamı tuttuğu zaman, içinden incirleri çıkartarak sıvı kısmını incir sirkesi olarak kullanın.

İncir sirkesini tadını yakıştırdığınız her yerde kullanabilirsiniz. 

Malzemeler

  • 1 ölçü sıcak su
  • 10 adet taze siyah incir
  • 3 adet kuru incir
  • 1 ölçü elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Benzer Tarifler