Tarif

Tavaya az bir miktar zeytinyağı koyun. Çam fıstıklarını bu yağda sürekli karıştırarak kahverengi olana kadar kavurun. Bir kaba sıcak su doldurun. 10 adet kuru inciri ve kuş üzümünü bu suya koyarak şişmelerini sağlayın. Soğanı ikiye bölüp kabuklarını soyun ve ince uzu şeritler halinde (piyaz ya da diğer adıyla yarım ay şeklinde) doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritin. Soğanı içine ilave edin ve hafifçe ölene kadar kavurun. Nişastası akana kadar yıkanmış pirinci tencereye ilave edin. Soğanlarla birlikte rengi şeffaflaşana kadar kavurun. Üzerine 3 su bardağı suyu ilave edin. Altını kısın. Kavrulmuş çam fıstığını da ekleyin. Birer tutam yenibahar, tarçın, toz nane ekleyin. Tuz koyun. Şişen kuş üzümlerini de ilave ettikten sonra pilavın kapağını kapatıp demlenerek pişmeye bırakın. İncirleri sudan alıp küçük parçalara kesin. Dereotunu doğrayın. Suyunu çeken pilava inciri ve dereotunu ekleyin. Üzerine bez örtüp kapağını kapatın. Ocağın altını kapatarak demlenmeye bırakın.
Demlendikten sonra servis edin.

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 4 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 10 adet kuru incir
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 adet soğan
  • 6 dal dereotu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam yenibahar
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tutam toz nane
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler